Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Hledaný bankovní lupič po prodělaném infarktu zapomněl své falešné jméno, policii unikal 11 let

Dlouhé roky unikal spravedlnosti polský dělník Jacek K., který podle policie v roce 2011 přepadl banku v Ostravě. Po loupeži si cizinec opatřil doklady na české jméno Josef Žídek a usadil se na Klatovsku. Před několika dny třiašedesátiletý muž zkolaboval a probudil se až v nemocnici, kde nechtěně vyzradil své pravé jméno.

Vše zprvu začalo jako běžný výjezd záchranářů. Na tísňovou linku se obrátil volající, že ve vozidle zkolaboval spolujedoucí. Zdravotníci museli muže resuscitovat a následně ho do nemocnice přepravil vrtulník. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nebylo možné na místě ověřit jeho totožnost.

V bezvědomí zůstal ještě několik týdnů v nemocnici. Když se jeho stav začal zlepšovat, převezla ho sanitka do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde už ho mohla vyslechnout policie. Neměl totiž u sebe žádné doklady. Kolegové z práce nicméně mužům zákona uvedli, že se jedná o Josefa Žídka. Vyšetřovatelé brzy zjistili, že nikdo takový neexistuje.

„Policisté dále zjistili podle evidencí mužů vedených v pátrání, že se může jednat o hledanou osobu cizí národnosti. V rámci dalšího šetření byla jeho totožnost potvrzena, kdy se jednalo o třiašedesátiletého cizince. Na muže byl dne 16.3.2011 vydán Okresním státním zastupitelstvím v Ostravě předchozí souhlas se zadržením,“ přibližuje policejní mluvčí Dana Ladmanová. Cizinec už je nyní v policejní cele. Jak dlouho žil muž na Klatovsku bude ještě otázkou dalšího vyšetřování.

Vyhrožoval granátem

Jacek K. v březnu 2011 přepadl banku v Mariánských Horách na Ostravsku. „Podezřelý přistoupil k přepážce, zaměstnankyni předložil papír s textem, který ženu nabádal k vydání peněz pod pohrůžkou použití granátu. Pokladní proto v obavách vydala bankovky různých nominálních hodnot,“ popsala před lety případ policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Policie v rámci pátrání také varovala, že se jedná o zručného zedníka, který vyhledával osamělé ženy, u nichž následně přebýval. Mluvil také plynulou češtinou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, pátrání, přepadení banky, falešná identita, policie, nemocnice, Ostrava, okres Klatovy, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledaný bankovní lupič po prodělaném infarktu zapomněl své falešné jméno, policii unikal 11 let  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.