Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Mobilheimu ulétla za jízdy střecha, trosky se rozletěly do vzdálenosti půl kilometru

Ke kuriózní dopravní nehodě vyjížděli hasiči i policisté na výpadovku z Plzně k dálnici D5. Hlášení znělo vskutku netradičně: Na zhruba pěti stech metrech silnice se povaluje střecha, izolační vata a dřevěné části. Za vším stál převoz mobilheimu, který se za jízdy částečně rozletěl na kusy. Bylo opravdu velkým štěstím, že trosky nezasáhly další auto.

Bez zranění se obešla nehoda, ke které došlo nedaleko obchodního centra na Rokycanské třídě. Dvaatřicetietý řidič nákladního vozu přepravoval mobilní dům, který vezl novému majiteli. Při průjezdu městem bylo ještě vše v pořádku. Když ovšem začalo nákladní vozidlo na přivaděči zrychlovat, střechu domu podebral vítr a ta doslova odletěla a následně dopadla na silnici.  

„Na výpadovce z Plzně k dálnici D5 na úrovni hrádecké myslivny odklízeli hasiči kusy izolační vaty a dřevěných zbytků, které spadly z nákladního automobilu, jenž převážel mobilheim, kterému při převozu uletěla střecha,“ popisuje okolnosti nehody mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Při nevšední dopravní nehodě nedošlo ani k větším škodám na vozovce. „Případem se nadále zabývají policisté z obvodního oddělení Plzeň 4 a zjišťují, zda měl řidič náklad dostatečně zajištěný," dodala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky kuriózní nehoda, dopravní nehoda, mobilheim, Plzeň, D5, střecha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mobilheimu ulétla za jízdy střecha, trosky se rozletěly do vzdálenosti půl kilometru  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.