Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Z poškozené cisterny u dálnice D5 unikala kyselina dusičná, na místě zasahují hasiči

Únik kyseliny dusičné z poškozené cisterny likvidují už druhý den hasiči na parkovišti Svatá Kateřina u dálnice D5 na Tachovsku. Aktuálně se přečerpává kyselina do náhradního automobilu, což bude trvat podle odhadu celé dopoledne.

„Jedná se o únik v rozsahu úkapů, čili není ohroženo životní prostředí. Nejprve jsme měřili PH vytékající kapaliny, abychom zjistili, zda nejde o vodu zkondenzovanou mezi plášti cisterny. Následně se potvrdilo se, že jde o kyselinu. Kyselinu jsme zpočátku jímali do nádoby. Máme vytýčenou nebezpečnou zónu, kolegové zasahují v ochranných oblecích,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Ke zranění osob nedošlo. Na parkoviště, kde stojí poškozená cisterna dorazila firma s čerpadlem ze SRN. Z Litvínova dorazila náhradní cisterna, do které se teď přečerpává kyselina z prvního vozidla. Na místě zůstávají hasiči z Tachova a z Přimdy.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky únik kyseliny, cisterna, kyselina dusičná, dálnice D5, hasiči, přečerpávání, kyselina, okres Tachov, Svatá Kateřina, Německo, Litvínov, Tachov, Přimda, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z poškozené cisterny u dálnice D5 unikala kyselina dusičná, na místě zasahují hasiči  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.