Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Chodová Planá přišla o svého vánočního anděla, dvoumetrovou sochu přes noc odvezl zloděj

Zloději se v dnešní době neštítí opravdu ničeho a berou doslova vše, co jim přijde do cesty. Tentokrát neznámý lupič zaměřil svou pozornost na zhruba dva metry vysokou sochu osvětleného anděla, jenž zdobil prostor před kostelem v Chodové Plané na Tachovsku. Místním se nad ránem naskytl pohled na prázdný podstavec. Policisté po zloději pátrají a prosí o spolupráci případné svědky.

„Plánští policisté včerejšího dne přijali oznámení o krádeži světelné výzdoby, ke které došlo v obci Chodová Planá. Zatím neznámý pachatel tam kolem 3:00 hodiny odcizil osvětleného anděla vysokého přibližně dva metry, který byl instalován poblíž schodů k místnímu kostelu,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Zloděj svým nepochopitelným činem způsobil škodu za 20 tisíc korun. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že se v danou dobu poblíž místa krádeže vyskytovalo osobní auto tmavé barvy. „V souvislosti s tím plánští policisté žádají všechny občany, kteří by mohli poskytnout informace vedoucí k ustanovení pachatele a vypátrání odcizeného anděla, aby se jim ozvali na telefonní čísla 974 337 741 či 974 322 015 nebo informace poskytli na linku tísňového volání 158,“ dodala mluvčí.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, krádež, Chodová Planá, vánoční výzdoba, anděl, socha, policie, pátrání, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodová Planá přišla o svého vánočního anděla, dvoumetrovou sochu přes noc odvezl zloděj  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.