Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Černou skládku v srdci NP Šumava vytvořili jeho pracovníci, navezli do lesa hromady odpadu

, aktualizováno 19. listopadu 2021, 14:55

Pořádnou ostudu si uřízl NP Šumava. Jeho vlastní zaměstnanci totiž přímo v srdci národního parku zřídili v lese poblíž Prášil černou skládku, kam navezli rozebrané staré dřevěné mostky pocházející od jezera Laka. Vedení NP Šumava to považuje za naprosté selhání jedince, který bude přísně potrestán. Na případ upozornila jako první redakce Plzeňské Drbny.

„Místo, kde vznikla tato černá skládka se nachází na okraji lesního porostu u louky, která je nedaleko od lanového centra v Prášilech. Skončily tam staré mostky od jezera Laka. Jedná se o namořené dřevo s kovovými sponami. Z trámů trčí spousta rezavých hřebíků a šroubů. Takové věci by přece měly skončit tak, kde se likviduje nebezpečný odpad. Ale určitě by neměly ležet v lese na území NP Šumava,“ uvedl náš zdroj, jehož jméno redakce zná a který si nepřál být jmenován.  

FOTOGALERIE: Černá skládka srdci v NP Šumava

Pátek, 19. listopadu 2021, 11:00

FOTOGALERIE: Černá skládka srdci v NP Šumava
FOTOGALERIE: Černá skládka srdci v NP Šumava

Vedení NP Parku Šumava uznalo fatální pochybení svých zaměstnanců. „Skutečně se jedná o dřevěné trámy, které pocházejí z bývalých mostků u jezera Laka, které se rekonstruovaly. Do rokliny na okraji lesního porostu je odvezl některý z našich zaměstnanců. Považujeme to za selhání jednotlivce, který tam odpad odvezl. Už v této chvíli je tento nepořádek odvezen a celé místo bude uklizeno. Jsme absolutně přesvědčeni a říkáme úplně otevřeně, že takové věci do národního parku nepatří. Bude z toho vyvozena i osobní zodpovědnost daného člověka. A bude za to potrestán,“ uvedl mluvčí NP Šumava Jan Dvořák.

Takto dnes odpoledne vypadalo již uklizené místo černé skládky v lese u Prášil. Zaměstnanci NP Šumava už odvezli odpad, který tam původně vyhodili.  

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce Plzeňská Drbna

Štítky černá skládka, NP Šumava, odpad, nebezpečný odpad, Jan Dvořák, Prášily, Šumava, Národní park Šumava, les, Laka, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černou skládku v srdci NP Šumava vytvořili jeho pracovníci, navezli do lesa hromady odpadu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.