Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obří pátrací akce byla úspěšná, Julii se podařilo po téměř třech dnech najít živou

, aktualizováno 12. října 2021, 14:30

Intenzivní pátrání stovek záchranářů z Česka i Německa skončilo úspěšně. Osmiletou dívku našli záchranáři nedaleko České Kubice a momentálně je v péči zdravotníků. Podle informací od policie děvče nalezl hajný. Malá Julie se ztratila během nedělního výletu s rodinou a od té doby byla nezvěstná. Lesy v okolí nejvyššího vrchu Českého lesa, Čerchova na Domažlicku, prohledávali kynologové, hasiči i bavorští policisté.

„Hledaná holčička je aktuálně v péči záchranářů. Je při vědomí, prochladlá a unavená. Bez zranění a mimo ohrožení života," uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobobodá. Její slova potvrdil také starosta Všerub  Václav Bernard, který se záchranné akce účastnil. „Je zdravá, vypadá v dobré kondici," uvedl a doplnil, že dítě našli dva až tři kilometry od vrchu Čerchov ve směru na Českou Kubici u České studánky. „Sanitka ji odvezla na Folmavu (hraniční přechod), kde na ni čekají němečtí zdravotníci," řekl novinářům. Děvče poté sanitka převezla do dětské nemocnice v Německu.

Pátrání po osmileté německé dívce započalo už v neděli kolem páté hodiny odpolední, kdy rodina ohlásila její zmizení. Podle informací z německých médií pochází rodina z Berlína a na Čerchově byli na výletě se synem, dcerou a synovcem. V jeden okamžik se děti od rodičů vzdálily, zatímco dva chlapce se podařilo najít, Julii nikoliv.

Děvčátko hledali záchranné týmy policistů z pořádkové, dopravní policie, ze zásahové i pořádkové jednotky, studenti z policejní školy, profesionální i dobrovolní hasiči. Na pomoc přijeli v pondělí i s technikou pracovníci ze šumavského národního parku a lesníci Městských lesů Domažlice, kteří mají zkušenosti s pohybem v zalesněné krajině.

Do hledání se zapojily české i německé vrtulníky. Podle informací od bavorské policie prohledávali lesy také kynologové s více než 40 psy a celkem bylo do pátrání nasazeno přes 800 lidí z obou zemí, kteří se neustále střídali. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR/Michal Holý

Štítky krimi, pátrání, Domažlice, Německo, police, Čerchov, rodina, Česká Kubice, Česko, okres Domažlice, Český les, policie, Policie České republiky, Všeruby, Berlín, zdravotnický pracovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obří pátrací akce byla úspěšná, Julii se podařilo po téměř třech dnech najít živou  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.