Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pouliční násilí i výcvik v divoké vodě, čeští a němečtí policisté se sešli na rozsáhlém cvičení

Fyzicky náročné cvičení má za cíl prověřit a prohloubit odborné znalosti a vzájemnou spolupráci mezi policisty z Česka a Německa. Výcvik mají rozdělený do několika bloků. Taktickou přípravu zahájili muži zákona v kempu na Malém Bolevci, odkud se i s technikou přesunuli do Zbirohu. Tam trénovali zákroky proti nebezpečným osobám. Plzeňané by měli zítra dávat také pozor v okolí Velkého boleveckého rybníka, kde naopak budou trénovat záchranáři, hasiči a policisté.

Jsou lépe připravení policisté ze Spolkové republiky Německo nebo jejich čeští kolegové? I to ukáže cvičení, které právě v těchto dnech probíhá. Za sebou už mají jednotky trénink proti pouličnímu násilí i zákroky vůči agresivním skupinám osob. Součástí výcviku byly i zákroky s pražskou hipologií, tedy s využitím koní.

„Toto rozsáhlé cvičení se koná na základě Smlouvy mezi Českou republikou a Spolkovou republiku Německo o policejní spolupráci -  v rámci Projektu 263, jehož cílem je rozšiřování odborných znalostí a vzájemné spolupráce policistů,“ vysvětluje záměr akce policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

 

Další den se pořádkové a zásahové jednotky přesunuli na Českobudějovicko, kde trénovali náročných zásah v divoké vodě.  „Policisté při tom nacvičovali zejména záchranu osob na vodní hladině, záchranu tonoucího a jeho přesun do záchranného člunu, sebezáchranu při pádu do divoké vody, manipulaci se záchranářským vybavením určeným pro záchranu osob při živelných pohromách, překonání vodního díla a další situace,“ upřesnila Jiroušková.

Cílem je hlavně ověřit spolupráci a koordinaci jednotlivých týmů v obtížných podmínkách. S další částí výcviku se policisté opět vrátí do Plzeňského kraje, konkrétně do Stodu, kde se budou zabývat taktickou a střeleckou přípravou.

Pozor u Velkého boleveckého rybníka

V Plzni se koná jedno cvičení za druhým. Ve čtvrtek 7. října ověří své schopnosti složky integrovaného záchranného systému. Lidé by tam měli počítat s omezeným přístupem, neboť akce bude probíhat v prostoru přírodního koupaliště a přilehlého lesoparku Ostende u Velkého Boleveckého rybníka. Omezení se týkají doby od 9 do 17 hodin.

„Žádáme občany, aby po dobu probíhajícího cvičení do předmětné lokality nevstupovali. Pokud se v této době budete pohybovat v dotčené oblasti, respektujte pokynů příslušníků Policie České republiky a strážníků Městské policie Plzeň. Zároveň dbejte zvýšené opatrnosti při pohybu na pozemních komunikacích v okolí místa cvičení. Bude zde probíhat zvýšený provoz vozidel složek integrovaného záchranného systému," upozorňuje policistka Michaela Raindlová.

Na území Plzně se uskuteční i další cvičení. A to konkrétně v termínech 7., 11. a 12. října na staveništi městského západního okruhu. Cvičit tam budou jednotky Hasičského záchranného sboru ČR. Tato cvičení se budou konat na věžovém jeřábu u pilíře P34 estakády v blízkosti silnice III/18050 (Radčice – Plzeň).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, ČR, Německo, cvičení, Plzeň, zásah, divoká voda, Velký Bolevecký rybník, Česko, Zbiroh, násilí, Policie České republiky, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pouliční násilí i výcvik v divoké vodě, čeští a němečtí policisté se sešli na rozsáhlém cvičení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.