Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Muž v osobním autě zemřel po nárazu do stromu, neměl zapnutý pás ani řidičák

, aktualizováno 17. srpna 2021, 11:30

Třicetiletý řidič mezi obcemi Lom u Tachova a Brod nad Tichou sjel v mírném stoupání ze silnice do příkopu, kde po pár metrech čelně narazil do stromu. Přivolaní záchranáři už mu nedokázali pomoci. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že muž neměl řidičák a nebyl ani připoutaný.

Tragická dopravní nehoda se odehrála v pondělí večer. Třicetiletý muž jel ve směru na obec Lom, nezvládl řízení a havaroval. Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky. Řidič však utrpěl zranění neslučitelná se životem a lékař na místě musel konstatovat úmrtí. 

„Z dosavadního šetření vyplývá, že z dosud nezjištěných příčin vyjel na rovném úseku v mírném stoupání na pravou krajnici a následně do pravého silničního příkopu, kde nejprve pravým bokem auta postupně narazil do tří stromů a následně pak čelně narazil do kmene dalšího stromu,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Z ohledání místa policisté brzy zjistili, že muž neměl za jízdy zapnutý bezpečnostní pás. Dále se ukázalo, že ani nebyl vlastníkem řidičského oprávnění a měl vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel do března roku 2023. „Zda muž řídil pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek bude zřejmé až na základě výsledků nařízené soudní pitvy. Veškerými okolnostmi havárie se nyní zabývají tachovští kriminalisté,“ dodala mluvčí.
 

Napilno měli záchranáři také dnes ráno. Na silnici 27/I havaroval řidič osobního vozu značky Škoda. Vše naznačuje tomu, že auto vyjelo ze silnice, sjelo ze svahu a prorazilo plot. Řidič utrpěl lehčí zranění. „Automobil skončil pod úrovní komunikace. Jednu zraněnou osobu jsme bez vyproštění předali záchranářům. Zajistili jsme vozidlo proti požáru a odpojili akumulátor,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK / PČR

Štítky doprava, krimi, nehoda, náraz do stromu, policie, smrt, Tachovsko, strom, silnice, Lom u Tachova, Brod nad Tichou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v osobním autě zemřel po nárazu do stromu, neměl zapnutý pás ani řidičák  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.