Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Při čelním střetu dvou aut na Klatovsku se vážně zranili čtyři lidé

, aktualizováno 16. srpna 2021, 12:56

Na silnici mezi Ostřeticemi a Klatovy se v neděli večer čelně srazily dva vozy. Celkem v autech cestovalo šest lidí včetně dvou dětí. Hasiči museli zraněné z vraků vyprostit pomocí hydrauliky. Dvě nejvážněji zraněné ženy převezl do nemocnice vrtulník. Dětem se naštěstí nic nestalo, záchranáři je do nemocnice přesto převezli na pozorování.

„Záchranáři na místě ošetřili odhadem čtyřicetiletou ženu a osmnáctiletou slečnu. Obě utrpěly středně těžká zranění. Při vědomí je do nemocnice transportoval vrtulník Letecké záchranné služby,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Mezi zraněným byl také zhruba čtyřicetiletý muž a podobně stará žena. Oba taktéž z nehody vyvázli se středně těžkým zraněním. Do nemocnice je převezla záchranka pozemní cestou. Dvě děti naštěstí nepřišly k úrazu, přesto lékař rozhodl, že bude nejlepší je taktéž odvézt do nemocnice k observaci.

Šestatřicetiletý řidič stříbrného Fordu jel ve směru od Ostřetic na Klatovy po hlavní silnici. Na křižovatce ve tvaru Y odbočil na vedlejší komunikaci a nedal přednost protijedoucímu vozidlu hnědé barvy.

„Došlo k čelnímu střetu vozidel. Ve stříbrném vozidle došlo k lehkému zranění řidiče a jeho dvou spolujedoucích. Ve vozidle hnědé barvy byl zraněn řidič. Ošetření na místě odmítl a sdělil, že se nechá ošetřit sám v Klatovské nemocnici. V jeho vozidle byli zraněni dva spolujedoucí. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 200 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří klatovští dopravní policisté,“ doplnila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky nemocnice, okres Klatovy, Klatovy, úraz, Ostřetice, Ford Motor Company, Klatovská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při čelním střetu dvou aut na Klatovsku se vážně zranili čtyři lidé  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.