Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pohřešovaného rybáře objevili hasiči 20 metrů od břehu rybníka, už se ho nepodařilo oživit

Tragicky dnes brzy ráno skončilo pro šedesátiletého muže rybaření na Novém rybníku u Nepomuku na jižním Plzeňsku. Náhodní svědci přivolali pomoc, když na břehu našli jen opuštěné rybářské náčiní. O několik minut později už hasiči vylovili z vody utonulého rybáře.

Oznámení o pohřešování rybáře přijala policie na tísňové lince dnes krátce po šesté hodině ráno. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Hasiči začali pomocí člunu prohledávat rybník a po chvíli nalezli tělo pohřešovaného muže na hladině asi 20 metrů od břehu.

„Tělo rybáře hasiči vyzvedli do člunu a ještě v něm zahájili resuscitaci. Na břehu pak pokračovali i s použitím defibrilátoru. Lékař na místě bohužel musel resuscitaci ukončit a konstatovat úmrtí,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

„I přes veškerou snahu záchranářů se muže již nepodařilo oživit. U zemřelého šedesátiletého muže bude nařízena soudní pitva. Prověřováním příčiny úmrtí se budou zabývat kriminalisté,“ dodala mluvčí policie Eva Červenková.

V polovině července utonul na koupališti v Babylonu na Domažlicku sedmasedmdesátiletý muž, který si tam šel zaplavat. Po chvíli plavání ovšem senior zmizel pod vodou. Přivolaní policejní potápěči po zhruba hodině pátrání nalezli tělo muže bez známek života. Po marných oživovacích pokusech lékařka konstatovala smrt.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky utonulý rybář, záchrana tonoucího, utopený muž, záchranná akce, Plzeňský kraj, Nepomuk, Nový rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohřešovaného rybáře objevili hasiči 20 metrů od břehu rybníka, už se ho nepodařilo oživit  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.