Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Technaři obsadí bývalý vojenský prostor pod hradem Klenová, na akci mohou dorazit až tisíce lidí

Hlučný víkend zřejmě čeká obyvatele v okolí Janovic nad Úhlavou na Klatovsku, kam už v pátek zamíří příznivci free tekna. Organizátoři technoparty si od soukromého vlastníka pronajali pozemky v bývalém vojenském prostoru pod hradem Klenová. Očekává se, že na místo přijedou až tisíce členů tekno subkultury. Vozidla s aparaturou i s prvními účastníky už by měla do prostoru najíždět v pátek.   

Své spoluobčany jako první na konání akce upozornil ve svém prohlášení starosta Janovic Michal Linhart. „Musím vám bohužel oznámit, že jsem od Policie ČR obdržel informaci, že od pátku 6. srpna do neděle 8. srpna se bude v bývalém vojenském prostoru pod hradem Klenová konat soukromá hudební akce typu „technoparty“. Chci vás ujistit, že s touto akcí nemá město Janovice nad Úhlavou nic společného,“ uvedl starosta Janovic.  

„Vzhledem k tomu, že jsou očekávány tisíce návštěvníků, zažijeme zřejmě nepříjemně hlučný víkend. Město Janovice nad Úhlavou projednalo veškeré možnosti předem s Policií ČR, bohužel proti této akci se nelze bránit žádnými prostředky. Očekáváme samozřejmě rušení nočního klidu, které sice bude Policie ČR monitorovat, ale řízení proti organizátorům povede až po skončení,“ říká starosta.

Dále vyzval starosta občany, aby se s případnými stížnostmi obraceli na linku 158 nebo přímo na vlastníka pozemků. „Toto oznámení je pouze informací pro občany a není namířeno proti jakékoliv skupině osob nebo jakémukoliv hudebnímu žánru. Jako starostu města, které bude akcí velmi zasaženo, by mě zajímalo, proč vlastník pozemků neumožnil konání takové akce v obci, kde on sám žije. Snad se někdy dočkám odpovědi,“ konstatoval starosta Janovic Michal Linhart.

Na free tekno party se připravuje policie. „Organizátor chystá akci na soukromém pozemku se souhlasem vlastníka a konání bylo oznámeno místnímu městskému úřadu. Policisté v této souvislosti přijali bezpečnostní opatření, při kterém se zaměří na zajištění klidu a veřejného pořádku. Po celou dobu akce budou policisté místo monitorovat i dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu před, během a samozřejmě i po jejím skončení. Zástupci policie jsou ve styku s dotčenými subjekty včetně samosprávy. Současně upozorňujeme řidiče motorových vozidel i chodce, aby dbali pokynů policistů,“ uvedla mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Podobná větší free tekno akce se naposledy konala na území Plzeňského kraje v srpnu 2019 na polích poblíž Čížkova na jižním Plzeňsku. Zúčastnilo se jí tehdy asi 2000 lidí včetně cizinců. Akce se po celou dobu konání obešla bez vážnějšího narušení pořádku. Na místo tehdy přijelo kolem 300 osobních a 300 nákladních aut. Před začátkem technoparty řešili organizátoři problém s místem konání, když se po příjezdu na původně domluvené pozemky u Přešína nedohodli s majitelem. Nakonec si technaři pronajali jiné pozemky nedaleko od původního místa.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky free tekno, technoparty, soukromá akce, vojenský prostor, Klenová, Klatovsko, hrad, vojenský újezd, pozemek, Janovice nad Úhlavou, Policie České republiky, okres Klatovy, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technaři obsadí bývalý vojenský prostor pod hradem Klenová, na akci mohou dorazit až tisíce lidí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.