Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Záchranáři spěchali k nemocnému miminku, cestu jim prorážela policejní hlídka

Jsou okamžiky, kdy jde doslova o každou vteřinu. V případě porodu to platí dvojnásob. Dítěti, které přišlo na svět ve Stodské nemocnici, se nerozběhly životně důležité funkce a bylo nutné jej převézt v inkubátoru na specializované pracoviště do Plzně. Aby vše proběhlo hladce, vyžádali si záchranáři asistenci policie.

„V takových případech vyráží společně s krajskými zdravotnickými záchranáři takzvaný NEO tým FN Plzeň složený z vysoce specializovaných odborníků, lékaře a zdravotní sestry. Sloužící lékařka apelovala na záchranáře, že tentokrát jde skutečně o minuty,“ popisuje Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Výjezdová skupina záchranářů si proto vyžádala na cestu z Lochotína do Stodu policejní asistenci. Policejní vůz pak záchranářům “razil“ cestu.

„V dopravně komplikovaných místech, kde bych musel standardně brzdit třeba na sedmdesátku, jsem si díky policejnímu doprovodu a zastavené dopravě mohl dovolit letět stočtyřicítkou. S pomocí policistů jsme byli z FN na Lochotíně ve Stodské nemocnici za 13 minut. Klukům od policie moc děkujeme,“ popsal zkušený řidič záchranářského vozu Martin Brejcha.

Nejdůležitější na celé akci bylo dostat specializovaný tým co nejrychleji k nemocnému novorozenci. Zatímco pro cestu tam byla rozhodující rychlost, s miminkem na palubě byl hlavní šetrný transport, neboť už v inkubátoru se novorozencům dostává stejné intenzivní péče, jako v nemocnici.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky porod, miminko, Stod, záchranáři, policie, Stodská nemocnice, a.s., Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři spěchali k nemocnému miminku, cestu jim prorážela policejní hlídka  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.