Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Anonym opět zahrozil bombovým útokem v budově soudu

, aktualizováno 21. července 2021, 9:37

Evakuace a uzavření přilehlých komunikací v okolí Okresního soudu Plzeň-jih. To byl obrázek, který se Plzeňanům nenaskytl poprvé. Dnes ráno se na polici obrátil anonym, kvůli kterému byla uzavřená třída Edvarda Beneše od Klatovské třídy nejen pro auta, ale také pro pěší. Z preventivních důvodů nechali policisté vyklidit i přilehlé budovy. Po necelých dvou hodinách policie akci odvolala, žádné výbušné zařízení se nenašlo.

„Dnešního dne v ranních hodinách jsme přijali anonymní oznámení o uložení nástražného výbušného systému v budově okresního soudu Plzeň – sever, Plzeň - jih. Na místě probíhá evakuace osob z budovy a jsou uzavřené přilehlé komunikace,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raidlová.

Na místo zamířil také pyrotechnik a policista se služebním psem, který je speciálně vycvičený na hledání výbušnin. V půl desáté dopoledne policie na Twitteru informovala, že se žádný výbušný systém nenašel. V poslední době se nejedná o první evakuaci budovy v centru Plzně v důsledku údajného umístění výbušniny. Koncem června vyjížděli policisté na tu samou adresu.

„V objektu ani jeho okolí nebyl nalezen žádný nebezpečný ani podezřelý předmět. Zhruba 137 osob, které byly v rámci bezpečnostní akce evakuovány, se poté mohly vrátit zpět do budovy. Při události nebyl nikdo zraněn. Případem se nadále budou zabývat plzeňští kriminalisté, kteří po pachateli, který je podezřelý z trestného činu šíření poplašné zprávy, pátrají,“ řekla tehdy k případu policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Neuplynul ani den a policisté řeší další výhružku o bombovém útoku

Hodně v žaludku leží neznámému pachateli mediální společnost Seznam.cz. Už během středy řešili policisté v celé republice oznámení, že se v jedné z budov společnosti nachází bomba. Celkem tak evakuovali více než tři tisíce lidí z celkem deseti...

Prvního července vyjížděl kynolog se psem i pyrotechnik také do budovy na náměstí T. G. Masaryka v Plzni. Poplach se týkal společnosti Seznam.cz, kdy neznámý pachatel uvedl, že v jejích sídle je bomba. Jelikož má společnost pobočky po celé republice, evakuovali policisté více než tři tisíce lidí z celkem deseti objektů. Žádné výbušné zařízení se nikde nenašlo. Policie nadále upozorňuje, že pokud by se někdo chtěl podobnými výhružkami inspirovat, může si vykoledovat až osmiletý trest. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky soud, evakuace, anonym, bomba, útok, policie, Plzeň, Edvard Beneš, okres Plzeň-jih, Tomáš Garrigue Masaryk, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym opět zahrozil bombovým útokem v budově soudu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.