Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obce s nejmenším počtem očkovaných bude objíždět mobilní tým, zájemci obdrží vakcínu bez registrace

Desítky lidí se nechaly očkovat bez předchozí registrace mobilním očkovacím týmem, který od pondělí vyjíždí do obcí s nízkým počtem očkovaných. První obcí byly Úlice na severu Plzeňska. Dnes bude šestičlenný tým v Bezvěrově. Podle údajů ministerstva zdravotnictví přibylo za pondělí v kraji 33 případů nákazy. O den dříve jich bylo 13.

Krajská hygienická stanice aktuálně uvádí 480 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Od začátku pandemie se mělo v kraji uzdravit 98 636 osob. Zemřelo 1576 osob. Nejvíce nemocných evidují hygienici v Plzni (218), následuje severní Plzeňsko (96), jižní Plzeňsko (72), Rokycansko (36), Klatovsko (33), Domažlicko (13) a Tachovsko (12).

Mobilní týmy budou v příštích dnech směřovat především do nejzasaženějších lokalit, v nichž hodně lidí onemocnění covid-19 prodělalo, končí jim ochranná doba po nemoci a mají zájem o očkování. V okresech Tachov a Plzeň-sever už očkovací centrum plzeňské EUC Kliniky oslovilo starosty vybraných obcí. Očkuje se od 14:00 do 18:00. Dnes bude šestičlenný tým v Bezvěrově na Plzeňsku, řekl Jan Šlajs, ředitel EUC Kliniky Plzeň, která má zatím tři výjezdové očkovací týmy, zatím jediné v regionu.

„Už při otevření ve 14:00 tam přišlo šest lidí, hlavně starších. Nejvíce času, určitě deset minut, jim zabralo vyplnění dvou listů formuláře. Pak šlo všechno díky skvělé organizaci velmi rychle," uvedl fotograf ČTK, který byl na místě očkování v knihovně na obecním úřadě.

Starosta Úlic s 500 obyvateli, který je zároveň předsedou mikroregionu Hracholusky, informoval všech devět sdružených obcí a sousední Bděněves. „Od čtvrtka je to na úředních deskách," uvedl starosta Úlic Ondřej Bacho (Silná a suverénní obec). Podle něj by bylo lepší, kdyby týmy vyjely už před dvěma třemi měsíci. „Ale jsem za to rád," dodal. Starostovi volal minulý týden ředitel EUC Kliniky, který dostal seznam obcí od hejtmanky a obci očkování mobilními týmy nabídl.

Zaměstnanci firem v Plzeňském kraji mohou pro očkování využít mobilní tým

Pomoc s očkováním zaměstnanců nabídl firmám Plzeňský kraj společně s Krajskou hospodářskou komorou v Plzeňském kraji. Zaměstnanci, kteří projeví o očkování zájem, budou moci využít mobilní tým, který očkuje přímo v prostorách firem. Zaměstnanci...

EUC Klinika, která dosud naočkovala 52 000 lidí, má od krajského úřadu povolení k očkování mimo zdravotnické zařízení, i ve firmách. Už v pátek byly týmy v prvním velkém podniku v kraji - KS-Europe, který má pobočky ve Šťáhlavech a Křimicích. Podmínky si klinika domluvila s krajskou hygienou stanicí před dvěma měsíci, kdy ale ještě nebyly uvolněné všechny věkové kategorie a prioritně se lidé očkovali ve vakcinačních centrech. Povolení od krajského úřadu má EUC Klinika do konce roku.

V Plzeňském kraji už bylo podáno téměř 500 tisíc dávek vakcín. První dávku dostalo necelých 300 tisíc lidí, to je téměř polovina všech obyvatel kraje.

Očkování bez registrace mohou lidí využít na devíti místech v Plzeňském kraji:

Termíny jsou pátek 23. 7. od 8.00–13.00 h a pátek 30. 7. od 8.00–13.00 h

  • EUC klinika Plzeň
  • Nemocnice Privamed v Plzni
  • Domažlická nemocnice
  • Stod kulturní dům
  • Sušická nemocnice
  • Zdravotní ústav v Plzni
  • Klatovy kulturní dům Družba
  • Nemocnice následné péče Svatá Anna v Plané
  • Velkokapacitní očkovací centrum v Plzni (zde navíc očkují i v sobotu 24. července od 8.00 do 13.00 h)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky očkování, bez registrace, mobilní tým, covid-19, koronavirus, Plzeňský kraj, Plzeň, Úlice, Bezvěrov, EUC a.s., Krajská hygienická stanice, nemocnice, klinika, Svatá Anna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obce s nejmenším počtem očkovaných bude objíždět mobilní tým, zájemci obdrží vakcínu bez registrace  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.