Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při kácení dřeva v lese na Šumavě spadl strom na muže, na následky zranění zemřel v nemocnici

, aktualizováno 26. června 2021, 11:10

Složky IZS, včetně vrtulníku letecké záchranné služby, zasahovaly dnes ráno na Šumavě. Nedaleko od obce Svojše poblíž Kašperských Hor totiž při kácení v lese spadl strom na jednoho muže a způsobil mu velmi vážné zranění. Bohužel po převozu do nemocnice i přes velkou snahu lékařů muž zemřel.

„Nehoda při práci v lese se stala v ranních hodinách. Přibližně šedesátiletý muž tam pracoval v obtížně přístupném terénu, když na něj spadl strom. Muže ve velmi vážném stavu napojeného na umělou plicní ventilaci transportoval ne plzeňské fakultní nemocnice vrtulník letecké záchranné služby,“ informoval Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

„Ráno v 6:30 hodin v lesním porostu nedaleko obce Svojše došlo k úrazu devětapadesátiletého muže při výřezu dřeva. Muži se při káceni zachytil strom o další a zůstal viset za další strom. Muž chtěl pokacet strom, o který byl ten první zavěšen. Zaklíněný strom se ale uvolnil a padl na muže. Muži při výřezu pomáhal jeho synovec, který celý incident viděl, muže vyprostil a zavolal záchranáře," popsala neštěstí mluvčí policie Eva Červenková. Policisté na místě vyloučili cizí zavinění a celou věc budou prověřovat podle trestního řádu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

Štítky zraněný muž, kácení stromů, nehoda při práci v lese, letecká záchranná služba, těžké zranění, Šumava, strom, les, Svojše, Kašperské Hory, Fakultní nemocnice Plzeň, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při kácení dřeva v lese na Šumavě spadl strom na muže, na následky zranění zemřel v nemocnici  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.