Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lanovka na Šumavský Špičák se poprvé rozjede v sobotu, sveze turisty a bikery

Poprvé se letos rozjede lanovka na vrcholek šumavského Špičáku v sobotu 15. května a pojede i v neděli. Svézt se mohou nejen pěší turisté, ale i bikeři a paraglidisté. Hodně natěšení jsou hlavně bikeři, protože s termínem spuštění lanovky je spojeno i premiérové otevření jednoho z největších a nejlepších bikeparků v ČR.  

„Evidovali jsme desítky dotazů, kdy už konečně otevřeme bikepark, tak věřím, že nás ani bikery víkendové počasí nezklame a po dlouhé době se u nás bude moci zase pořádně sportovat. Bikovou školu kvůli proticovidovým opatřením provozujeme v režimu 1 instruktor plus 1 žák. Jinak žádná jiná omezení mimo obecně platná vládní opatření nezavádíme,“ říká vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák Jan Kasík. Fungovat bude v areálu i půjčovna elektrokol a horských kol.  

Vůbec poprvé v průběhu letní sezony lze ve Ski&Bike Špičák využít online nákup jízdenek na lanovku, rezervace a platby za zapůjčení kol i dalšího sortimentu z půjčovny včetně pořízení dárkových poukazů. „Možností online nákupu všech služeb a sortimentu přes náš e-shop jsme spojili příjemné s užitečným. Tedy anticovidová opatření, ale jednoznačně i trend doby, který naši návštěvníci preferují,“ uvedl k tomu Jan Kasík.       

Proslulý špičácký bikepark nabídne hned první den všech šest hlavních tratí různé náročnosti od hobby až po profi kategorie jezdců. Letos byla po třech letech dokončena modernizace oblíbeného trailu „Black Friday“, tentokrát v jeho dolním úseku. „Bikery tam čekají nové atraktivní zatáčky a skoky,“ dodal Jan Kasík.     

Občerstvení bude opět otevřeno jak u rozhledny na vrcholu Špičáku, tak v dolní části areálu mezi chatami Blaženka a Hanička formou výdejového okénka. Lanovka, rozhledna, půjčovna a další služby střediska jsou jak o tomto víkendu, tak dalších květnových víkendech otevřeny od 10.00 do 16.00 hodin. Podle podmínek stanovených správou CHKO smí areál otevřít každodenní provoz vzhledem k hnízdění chráněného tetřeva až od 15. června.

Ohodnoť článek

Foto Ski&Bike Špičák

Štítky Ski&Bike Špičák, letní sezóna, lanovka, bike park, Šumava, lanová dráha, Špičák, Česko, Černý pátek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lanovka na Šumavský Špičák se poprvé rozjede v sobotu, sveze turisty a bikery  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.