Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chaloupka milovaná i nenáviděná, lidé zahlcují sociálně sítě fotkami unikátní chatrče

Sociální sítě jsou mimo jiné i studnicí tipů na zajímavé výlety. V jedné takové facebookové skupině si radí lidé z Plzeňského kraje, která místa by stála za návštěvu. V posledních dnech se ale rozmohl jeden nešvar, kdy se lidé předhánějí v tom, kdo dá první a zajímavější fotku ikonické chaloupky na mostním pilíři v Mantově. Někteří nadávají, jiní si chtějí chaloupku užít, dokud ještě stojí. Do budoucna by totiž měla zmizet.

„Ta jejíž jméno nesmíme vyslovit,“ píše jeden z více než 37 tisíců členů facebookové skupiny a přikládá fotku chaloupky na žulovém pilíři uprostřed Radbuzy nedaleko Chotěšova na jižním Plzeňsku. Místní tu chatrč straší už více než dvacet let a zub času se na ní za ty roky už podepsal. Pro milovníky turistiky je to ale oblíbený objekt, který s nadšením fotografují.

„Dnes nejsem první, ale dám sem hned dvě fotky,“ píše s nadsázkou paní Jarka. „Dámy a pánové, na fotky úspěšný dnešek bych zakončil se slovy 1000+1 pohledů na oblíbenou chaloupku,“ uvedl svůj snímek David Vrána a přiložil fotku chaloupky z opravdu jiného úhlu – shora. Do archivů se ponořil i Václav Duffek a pochlubil se fotkou, kdy chaloupka teprve vznikala.

Samotnou chaloupku, které někdo odvážně říká i srub, postavila omladina před zhruba 20 lety. V té době se tu konaly oblíbené letní tábory, a tak v rámci jednoho z nich parta kluků postavila i tento malý dřevěný domeček. Podle jednoho z autorů měli hotovo za necelé dva týdny.

Snad není den, kdy by se fotka chaloupky ve skupině objevila. Dokonce vznikla i anketa, ve které hlasovalo jeden a půl tisíce lidí. Otázka zněla: Mají se další fotky chaloupky ve skupině ještě objevovat? Většina lidí odpověděla, že ano. Takže se s ní ještě chvilku budeme potkávat, než ji tedy vystřídá zase jiné téma. 

Letní sídlo, kterým by určitě nepohrdla ani baba Jaga. Chaloupka na žulovém pilíři uprostřed Radbuzy nedaleko Chotěšova na jižním Plzeňsku stojí už více než dvacet let a je to na ní i vidět. Pro turisty je to však lákadlo, které nemá v naší zemi...

A co bude se samotnou chaloupkou? Bohužel stojí v cestě plánovému přemostění nové naučné stezky. „Lávka je zatím ve fázi projektu, máme podepsanou smlouvu s firmou, která projekt zpracovává a pak se uvidí. Bude potřeba vyčlenit peníze z obecního rozpočtu, ale rádi bychom to předjednali například s Plzeňským krajem, jestli by nebyla možnost dotace, protože předpokládáme náklady ve výši 6,5 milionu korun,“ vysvětlil redakci Plzeňské Drbny před časem místostarosta Chotěšova Pavel Malina.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jednou stopou Českem

Štítky Chotěšov, Mantov, chaloupka, řeka, vlečka, most, pilíř, turisté, chalupa, Plzeňský kraj, Radbuza, Facebooková skupina, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chaloupka milovaná i nenáviděná, lidé zahlcují sociálně sítě fotkami unikátní chatrče  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.