Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Šumavský areál Ski&Bike Špičák se letos poprvé otevře veřejnosti o víkendu

Po zpackané zimní sezóně zaviněné koronavirovou pandemií letos vůbec poprvé zpřístupní 8. května návštěvníkům Šumavy své zázemí největší horský areál Plzeňského kraje Ski&Bike Špičák. Turisté budou zatím moci o nastávající sobotě a neděli v souladu s uvolněnými vládními pravidly proti koronaviru vyrazit po otevřených turistických trasách na vrchol Špičáku k rozhledně, která již bude také zpřístupněná. Na vrcholku Špičáku stále ještě leží sníh. Lanovka se ale rozjede až o týden později.

Mimo to bude též možnost zapůjčit si v půjčovně střediska elektrokola pro výlety do okolí, případně i další vybavení pro letní turistiku na horách. Občerstvení bude otevřeno jak u rozhledny na vrcholu Špičáku, tak v dolní části areálu mezi chatami Blaženka a Hanička formou výdejového okénka. Dodržovat bude potřeba obecně vládou stanovená pravidla. 

„Jde o maximum, co můžeme tento víkend lidem nabídnout, ale už příští týden v sobotu 15. května rozjedeme lanovku a otevřeme bikepark. Kvůli ochraně zdejší přírody máme zatím až do 15. června povolen pouze víkendový provoz, ale potom všem, čím jsme si museli projít, říkám, ještěže alespoň tak,“ uvedl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík k zahájení letošní sezony, která se kvůli uzávěře veřejných aktivit v ČR rozjede v novém roce poprvé v dějinách areálu až v květnu.

„Letos poprvé utržíme první finance z vlastního provozu až v květnu, ale jsou na tom jiní ještě hůře, takže si nechci hned na úvod stěžovat, ani se vracet k tomu, co doufám, je už za námi. Bude to těžké, jsme ale připraveni bojovat a přilákat k nám co nejvíce návštěvníků. Kéž by se opakovala loňská letní rekordní sezona,“ dodal na prahu té opožděné letošní ředitel Kasík.                          

Rozhledna, půjčovna elektrokol a dalšího vybavení i výdejová okénka s občerstvením budou v sobotu 8. a neděli 9. května otevřeny od 10,00 do 16 hodin podle podmínek stanovených správou CHKO. A pozor, kdo si chce ještě užít, byť třeba jen pohledem, sníh, tak u vrcholu Špičáku ho ještě díky letošní bohaté zimě několik centimetrů leží a do víkendu určitě neroztaje. 

Ohodnoť článek

Foto Ski&Bike Špičák

Štítky Špičák, Ski&Bike Špičák, letní sezóna, lanovka, bike park, rozhledna, turistický ruch, Šumava, Plzeňský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumavský areál Ski&Bike Špičák se letos poprvé otevře veřejnosti o víkendu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.