Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Finanční úřady obklíčily fronty, opozdilci přišli podat daňová přiznání

Tak je to každý rok, říkají svorně dámy na podatelnách na finančním úřadu v Plzni. Fronta těch, kteří nechávali podání daňového přiznání na poslední chvíli, se táhla doslova až za roh. Přitom se jednalo o prodloužený termín z původního 1. dubna. V elektronické verzi lze přiznání podat do 1. června. V případě daňových přiznání podaných daňovým poradcem je standardní lhůta do 1. července.

Pokud do 3. května poplatníci nepodají daňové přiznání a neuhradí daň, budou se jim sankce za pozdní podání a pozdní úhradu počítat od začátku zákonné lhůty, tedy od 1. dubna, a to až do dne podání nebo do dne zaplacení," upozornila finanční správa na svém webu.

Daňová přiznání musí za musí za loňský rok podat i živnostníci, kteří se přihlásili k paušální dani. Tento paušální režim totiž platí až pro letošek a zálohy na paušální daň placené v letošním roce jsou zálohami roku 2021. Živnostníci tak musí za loňský rok přiznání k dani z příjmů podat.

„Patří to mezi jeden z nejčastějších omylů ohledně daňových přiznání, na které finanční správa upozornila," uvedla správa.

Přiznání mohou lidé podávat několika způsoby. Osobně v listinné podobě na podatelnách finančních úřadů, poštou nebo elektronicky. Nově je možné přiznání podat také přes online finanční úřad, který funguje od března.

Dnes je zároveň poslední termín pro podání žádosti o nový kompenzační bonus pro podnikatele, společníky malých firem nebo pracovníky na dohodu za únor.

Finanční úřad je online, přes portál Moje daně si budou moci lidé vyřídit daňové přiznání

Finanční správa dnes spustila v rámci portálu Moje daně on-line služby finančních úřadů pro veřejnost. Portál nabídne internetovou komunikaci s finančním úřadem bez nutnosti, aby lidé chodili osobně na úřad. Systém je podobný internetovému...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky daně, daňová přiznání, finanční úřad, správa, daňové přiznání, daň, Plzeň, Finanční správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finanční úřady obklíčily fronty, opozdilci přišli podat daňová přiznání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.