Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

I přes nepřízeň počasí přivítala plzeňská zoo více než stovku návštěvníků

Chladné počasí a občasné přeháňky neodradily od návštěvy zoo zhruba 150 lidí. Především se jednalo o maminky s dětmi, držitele permanentek a skalní fanoušky zoologické zahrady. Podle současných nařízení jsou zatím zavřené vnitřní pavilony a omezený je i maximální počet návštěvníků na 2500.

Ani dnešní počasí neodradilo milovníky zvířat od návštěvy zahrady, která byla bezmála poslední čtyři měsíce uzavřená. Bohužel, podle meteorologů se počasí v dohledné době nezlepší, a tak vedení zahrady nepředpokládá, že by se o víkendu tvořily před vstupem dlouhé fronty.

„Vnitřní pavilony jsou stále uzavřené, gastroprovoz řešíme pouze formou výdejních okének. Stejně tak se zatím nepořádají akce jako je například komentované krmení. Co se týče opatření, tak ta jsou stejná jako kdekoli jinde mimo areál zoo. Tedy je zde nutné dodržovat rozestupy a nosit respirátor. Rád bych návštěvníky poprosil, aby i nadále byli ohleduplní vůči sobě i zvířatům. Dokud je tu covid, je třeba dodržovat daná opatření,vysvětluje mluvčí zoo Martin Vobruba.

Vstupenky je možné zakoupit online, na pokladně i bezkontaktně v automatech u vchodu. Naposledy měla zahrada otevřeno loni před Vánoci. Pak se musela jako mnoho dalších pro návštěvníky uzavřít. Dosavadní ztrátu na vstupném odhaduje vedení zoo na necelých 6,5 milionu korun. Lidé přesto na zahradu nezanevřeli a snažili se ji podařit například virtuálními adopcemi.

„Je třeba smeknout před veřejností, která nás takto podpořila. Za rok přibylo 350 adopcí a jenom za letošní rok je to 150. Lidé pomohli i nákupem vtipných symbolických voucherů,“ říká mluvčí.

Největší zájem byl o poukazy pro tučňáky, kterým lidé takto dopřáli neomezený vstup do bazénu a sushi baru. Na počet prodaných kusů je na druhém místě lev a jeho voucher na návštěvu kadeřníka. Velký zájem byl například i o únikovku s padnou červenou či vyhlídku s žirafou. Celkem takto lidé přispěli na zoo částkou celých 900 tisíc korun.

Když bylo hezky, sledovali zvědavci zvířata i zpoza plotu. Během procházky okolo zoo je totiž možné spatřit výběh s klokany, gepardy, zubry, žirafami či velbloudy.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kateřina Misíková

Štítky zoo, Plzeň, zoologická zahrada, opatření, koronavirus, zahrada, návštěva, Vánoce, Martin Vobruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes nepřízeň počasí přivítala plzeňská zoo více než stovku návštěvníků  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.