Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiči pozor, připravte se v pondělí na návrat zimy. Sněžit bude i v Plzeňském kraji

Po krásné jarní neděli se k nám opět vrátí v plné síle zimní počasí. V noci na pondělí totiž přes naše území začne přecházet od severozápadu výrazná studená fronta. A padat bude i sníh. Upozornění Českého hydrometeorologického ústavu platí i pro Plzeňský kraj, zejména pak pro řidiče. Určitě se zatím vyplatilo počkat s přezutím zimních pneumatik na letní.

"V pondělí k ránu a dopoledne bude v západních a severních Čechách v polohách nad 600 m přecházet déšť do sněžení. Lokálně se mohou vyskytnout intenzivnější srážky, při kterých bude sněžit i v nižších polohách. Při očekávaných teplotách v blízkosti 0 °C proto může napadnout 1 až 5 cm mokrého sněhu i v nižších polohách. Sníh bude během dne většinou odtávat," varuje Český hydrometeorologický ústav. 

V Plzeňském kraji platí výstraha zejména pro okresy Plzeň - sever a Tachov, dále pak pro kraje Karlovarský, Ústecký a Liberecký.

V úterý má být v Plzeňském kraji oblačno, přechodně až zataženo, ojediněle, na jihu a jihovýchodě se místy objeví občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Večer by měly srážky ustávat a částečně začně ubývat oblačnost, zejména na západě kraje. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem +1 až -2 °C, nejvyšší denní 2 až 6 °C. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky zima, sníh, kluzké silnice, sníh na silnici, náledí, nehody, Plzeňský, Plzeňský kraj, Český hydrometeorologický ústav, Severní Čechy, Plzeň, Tachov, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči pozor, připravte se v pondělí na návrat zimy. Sněžit bude i v Plzeňském kraji  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.