Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šumava ráno zažila třeskutý mráz, na Březníku klesla teplota k minus 18 stupňům

Opravdu mrazivé ráno zažila dnes Šumava, kde teploty klesly až k minus 18 stupňům Celsia. Mrzlo ovšem i na všech místech v Česku. Na jižním Plzeňsku se teploty pohybovaly kolem minus čtyř stupňů Celsia. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by se mělo na víkend přechodně oteplit.

Nejnižší teplotu naměřili meteorologové dnes ráno na šumavském Březníku a na stanici Kvilda-Perla, kde rtuť teploměru klesla k minus 18 stupňům. V oblasti leží na hřebenech až 107 centimetrů sněhu. Dnešní nejvyšší denní teploty budou podle předpovědi ČHMÚ mezi deseti a 14 stupni Celsia, na horách kolem pěti. V noci na sobotu budou minima mezi nulou a plus čtyřmi stupni.

O víkendu se v Česku oteplí. Sobotní odpolední maxima se podle meteorologů dostanou k 18 stupňům, v neděli ještě o tři stupně výš. Na začátku nového pracovního týdne se opět citelně ochladí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Šumava.eu / Richard Beneš

Štítky mráz, teploty, zima, Šumava, meteorologové, měření teploty, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, Březník, Česko, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumava ráno zažila třeskutý mráz, na Březníku klesla teplota k minus 18 stupňům  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.