Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Cyklistka málem vlétla pod kola hasičského vozu, který jel k zásahu

Hasičské auto je poměrně velký kolos a nedokáže hned tak zastavit. Proto by mu rozhodně neměl nikdo zkřížit cestu a už vůbec ne ve chvíli, kdy má zapnuté výstražné majáky a siréna je slyšet široko daleko. Cyklistka v Horšovském Týně ale zřejmě vůbec nevnímala, co se kolem ní děje a vjela do cesty dobrovolným hasičům ve chvíli, kdy vyjížděli ze své základny.

„Vyjíždíme, ozveme se až budeme na místě“, říká na videozáznamu jeden z hasičů. Jen o pár vteřin později už ale šlape na brzdu. Do cesty jim míří cyklista. Z videa jde jen těžko odhadnout, zda je to drobná žena či dítě. Podle komentářů z kabiny mají ale hasiči jasno.

Dobrovolní hasiči sdíleli video na svých sociálních sítích s komentářem: „Vážení spoluobčané, takhle prosím fakt ne. Děkujeme.“ Někteří z diskutujících si neodpustili poznámku, že hned vedle je cyklostezka. 

Stejně jako mnoho dalších jednotek i je zaměstnávají škody způsobené silným větrem. Do dnešních šesti hodin odpoledne evidovaly profesionální i dobrovolné jednotky v celém kraji 54 zásahů, z nichž drtivá většina se týkala právě odstraňování popadaných stromů. Hasiči vyjížděli například na severní i jižní Plzeňsko, do Tachova i do Domažlic.

Český hydrometeorologický před silným větrem vydal varování, to je pro západní Čechy v platnosti do dnešního večera. Pak by měl vítr začít slábnout.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SDH Horšovský Týn

Štítky počasí, předpověď, Horšovský Týn, hasiči, SDH, výstraha, ČHMÚ, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklistka málem vlétla pod kola hasičského vozu, který jel k zásahu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.