Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Kvůli vadnému kotli evakuovali záchranáři celý dům v Kollárově ulici

, aktualizováno 10. března 2021, 21:23

Závada kotle a následný požár v třípatrovém objektu vyhnal na ulici obyvatele domu v Kollárově ulici v Plzni. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky, přistaven byl i vůz pro hromadné postižení osob. Podle mluvčí krajských záchranářů skončili v péči zdravotníků také zasahující policisté a jeden obyvatel domu, všichni se nadýchali zplodin.

K události došlo v Kollárově ulici v Plzni krátce po sedmé hodině večer. Podle svědků se jednalo o výbuch plynového kotle. Následně se měl začít valit z domu kouř. Toho se nadýchali i policisté, kteří pomáhali s evakuací osob. Zdravotníci se také museli postarat o jednoho obyvatele domu. Ostatní by měli být v pořádku.

„Záchranáři na místě ošetřili čtyři policisty, kteří se nadýchali zplodin. Jeden byl transportován k dalšímu ošetření do fakultní nemocnice. Jedna evakuovaná osoba byla ošetřena a ponechána na místě," uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Policisté i hasiči už potvrdili, že se nejednalo o výbuch, ale o závadu. Škody zatím odhadují na 500 tisíc korun. „Ulice je uzavřena, na místě několik policejních hlídek. S největší pravděpodobností se jedná o technickou závadu na nějakém spotřebiči, ne o výbuch. Případ si převzali plzeňští kriminalisté,“ shrnula policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv HZS PK

Štítky Plzeň, výbuch, kotel, hasiči, policie, záchranná služba, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli vadnému kotli evakuovali záchranáři celý dům v Kollárově ulici  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.