Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Divočák v centru Plzně napadl muže a způsobil mu krvácivé zranění na noze

Doslova v centru Plzně dnes odpoledne napadl divočák čtyřiatřicetiletého muže, kterému způsobil krvácivé zranění na dolní končetině. Problémy s přemnoženými divokými prasaty mají už léta mnohé okrajové části Plzně. Tentokrát ovšem divočák napadl člověka nedaleko od rušné Karlovarské třídy.

"K napadení muže došlo u Lochotínského parku přímo pod Karlovarskou ulicí. Ten utržil krvácivé poranění na dolní končetině a musel být zdravotnickými záchranáři transportován k ošetření do Fakultní nemocnice," popsal událost Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby.

Po útoku prase zmizelo oblíbenou Kilometrovkou, která je obvykle také velmi frekventovaným místem pro vycházky Plzeňanů. Podrobnosti k okolnostem útoku zjišťujeme. 

Nejčastěji se divočáci vyskytují v Plzni v oblasti kolem Valchy a Výsluní nebo v Borském parku. Tam město dokonce nechalo nainstalovat ultrazvukové plašičky za 450 tisíc korun. Loni v listopadu stádo divokých prasat způsobilo hromadnou nehodu na Rokycanské třídě v Plzni ve směru na Prahu. Do zvířat, která přebíhala přes silnici, narazilo několik osobních vozidel. Na místě zůstala mrtvá čtyři prasata a čtyři nabourané vozy. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky útok divočáka, napadený muž, zranění, divoká zvěř, Plzeň, divoké prase, Lochotínský park, Praha, Borský park, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divočák v centru Plzně napadl muže a způsobil mu krvácivé zranění na noze  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.