Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejasná otázka dětských hřišť. Někde je uzavřeli, jinde fungují bez omezení

Vláda ve svých zpřísňujících nařízeních uzavření dětských hřišť pouze doporučila. Celá věc tak přešla na samosprávy a jejich rozhodnutí nejsou všude stejná. Například po celé Plzni si mohou rodiče se svými ratolestmi vesele hrát na venku na pískovišti. Třeba v Domažlicích nebo Přešticích je to přesně naopak.

Tématem dětských hřišť se zabýval také plzeňský krizový štáb. Všichni starostové se zde shodli, že nechají tato místa přístupná. Naopak velké sportovní areály jako je ten na Božkovském ostrově, Škoda sport park a Škodaland se uzavřou. Například na území centrálního městkého obvodu je nejvíce hřišť a pískovišt, zhruba 90. Nejvíce frekventované je hřiště Na Hvězdě, v ulici Terezie Brzkové u pyramidy a ve Štruncových sadech.

„Menší dětská hřiště na území obvodu jsou stále otevřená a nesetkali jsme se s žádnými problémy, které bychom museli řešit. Herní prvky na hřištích od minulého týdne necháváme průběžně dezinfikovat prostřednictvím páry a na hřiště jsme také umístili dezinfekci na ruce. Věřím, že si všichni uvědomují vážnost situace, a na hřištích nosí roušky nebo respirátory a neshlukují se," uvedl David Procházka (ANO), starosta MO Plzeň 3.

Stejně k této otázce přistupují i v Rokycanech. „Město Rokycany neuzavře žádné dětské hřiště na svém území. Přestože nám to doporučuje vláda, tak jsme po diskusi dospěli k tomu, že nebudeme zavírat dětská hřiště, aby alespoň někde mohli rodiče trávit čas s malými dětmi. K jejich uzavření by mohlo dojít ve chvíli, kdy na nich nebudou dodržována opatření. Věřím, že se všichni budeme chovat rozumně,“ upozorňuje místostarosta Rokycan Jan Šašek (ODS).

Jeho slova potvrdila i mluvčí městského úřadu Tereza Maixnerová a dodala, že všech 25 hřišť budou vždy jednou týdně důkladně dezinfikovat.

Kompromis naopak zvolili v Blovicích na jižním Plzeňsku. Zde jsou malá hřiště přístupná. Skatepark u Sokolovny nebo dopravní hřiště už jsou ale uzavřená, neboť se zde shlukovalo více lidí. Na zhruba 30 hřišť v Přešticích se lidé také nedostanou. Až do odvolání jsou uzavřena také hřiště ve Stříbře.

S ohledem na Usnesení vlády ze dne 26.2. č. 216 jsou od pondělí 1. března uzavřena všechna dětská hřiště, která jsou provozována městem Domažlice,“ konstatovalo stručně vedení města na sociálních sítích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv MO Plzeň 3

Štítky opatření, koronavirus, dezinfekce, Plzeň, Domažlice, Rokycany, Blovice, Přeštice, dětská hřiště, dětské hřiště, Terezie Brzková, Škoda Sport, ODS, ANO 2011, Na Hvězdě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejasná otázka dětských hřišť. Někde je uzavřeli, jinde fungují bez omezení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.