Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Písek ze Sahary zbarvil v Česku sníh, auta i okna do oranžového odstínu

Písek z africké Sahary se o víkendu dostal přes Středozemní moře nad střední Evropu a na řadě míst včetně Česka obarvil čerstvě napadaný sníh do oranžového či žlutého odstínu. Na facebookovém profilu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) i dalších sociálních sítích lidé sdílejí fotografie z různých částí republiky, na nichž lososově zabarvený sníh zaznamenali.

Lidé hlásí zbarvený sníh z nejrůznějších částí naší republiky, nejčastěji se jedná o Karlovarsko a Krušné hory, dále pak Děčínsko, Plzeňsko. Lososově zbarvený sníh mají ale i v Orlických horách, na Bruntálsku nebo v Ostravě. V místech, kde neleží sníh, mají lidé oranžový prach viditelný nejlépe na oknech nebo na automobilech.  

Jemný písek z největší pouště světa se výjimečně v Česku objevuje. Někdy zabarví déšť nebo se projeví červenožlutým popraškem připomínající pyl na cestách či autech. Také obloha zejména při východu a západu slunce může mít pozoruhodný barevný nádech.

Oranžový sníh se podle některých zahraničních serverů o počasí objevil také v Alpách, v dalších státech střední Evropy i na severním Balkáně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook ČHMÚ / Richard Beneš

Štítky Sahara, barevný sníh, písek ze Sahary, ČHMÚ, Česko, Český hydrometeorologický ústav, střední Evropa, Středozemní moře, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Krušné hory, Ostrava, okres Děčín, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek ze Sahary zbarvil v Česku sníh, auta i okna do oranžového odstínu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.