Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Vakcínu proti koronaviru dostal šéf krajské policie i další klíčoví pracovníci ředitelství

Očkování proti koronaviru absolvoval ředitel Krajského ředitelství Plzeňského kraje Jaroslav Vild. Společně s ním byli očkováni ještě další klíčoví pracovníci z vedení krajské policie. Potvrdila to policejní mluvčí Pavla Burešová.

"Byli jsme osloveni krajským koordinátorem, abychom sestavili seznam klíčových pracovníků Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, kteří by podle kapacity očkovacího centra mohli být případně očkováni na základě nezbytnosti fungování integrovaného záchranného systému Plzeňského kraje," uvedla mluvčí Pavla Burešová

Krajský koordinátor očkování se obrátil na policii 9. ledna 2021 s žádostí o sestavení seznamu klíčových pracovníků, kteří by podle kapacity očkovacího centra mohli být případně očkováni na základě nezbytnosti fungování integrovaného záchranného systému Plzeňského kraje.

"Během krátkého časového intervalu jsme proto na základě předem připravených vnitřních priorit krajského ředitelství a zmapovaného zájmu policistů a občanských zaměstnanců Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje o případné očkování oslovili zájemce z řad kritické infrastruktury. Tito kolegové byli následně očkováni," uvedla informovala mluvčí.  

Potvrdila, že mezi očkovanými byl i ředitel krajského ředitelství Jaroslav Vild, který je členem krizového štábu Plzeňského kraje a samozřejmě také součástí krizového štábu Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. "Svým přístupem chtěl mimo jiné jít ostatním kolegům příkladem a podpořit je v jejich rozhodnutí podstoupit očkování s ohledem na pouze padesátiprocentní zájem o očkování mezi pracovníky krajského ředitelství. Toto očkování se uskutečnilo ve dnech 11. a 12. ledna 2021," dodala Pavla Burešová. 

Vakcínu dostali lidé z vedení krajské police v plzeňské fakultní nemocnici ještě před spuštěním centrálního registračního systému. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky očkování, vakcína, distribuce vakcín, vakcína proti koronaviru, policie, krajský ředitel policie, Plzeňský kraj, Jaroslav Vild, Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje, Fakultní nemocnice Plzeň, očkování proti COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vakcínu proti koronaviru dostal šéf krajské policie i další klíčoví pracovníci ředitelství  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.