Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Za brutální přepadení barmana v herně jdou dva lupiči do vězení

Krajský soud v Plzni poslal do vězení dva muže, kteří loni vtrhli do herny v Holýšově na Domažlicku. Na hlavách měli kukly, v ruce pak sekeru a dřevěný hranol. Právě tím jeden z dvojice lupičů udeřil barmana po hlavě, jeho bezvládné tělo prošacovali a z místa utekli i s lupem z provozovny. Zraněný muž se po chvíli probral a přivolal si pomoc, jeho zranění si však vyžádala operaci.

Mladší z dvojice, teprve devatenáctiletý mladík, od soudu odešel s trestem šest a půl roku. Jeho o šestnáct let starší komplic Marcel R. dostal o rok méně. Oba musí zároveň barmanovi uhradit újmu na zdraví přes 200 tisíc korun a zaplatit zdravotní pojišťovně napadeného dalších 165 tisíc. V případě mladšího muže je verdikt pravomocný, druhý se na místě odvolal.

Oba muži vešli v polovině července loňského roku do herny v Holýšově, hlavě měli zakryté textilií, v ruce pak třímali sekeru a kus dřeva.

„Za přepážkou byl zaměstnanec provozovny, kterého opakovaně udeřili do hlavy a způsobili mu život ohrožující těžké poranění hlavy.  Ihned poté prohledali jeho oblečení a hernu, odnesli si finanční hotovost a utekli. Zraněný zaměstnanec musel podstoupit neodkladnou operaci a hospitalizaci,“ uvedla tehdy k případu policejní mluvčí Martina Korandová.

O pár dní později už kriminalisté dopadli mladšího z mužů na ubytovně v Holýšově, druhého zadrželi v Kralovicích. Při výslechu se oba k činům přiznali.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, přepadení, soud, Holýšov, Domažlicko, vězení, herna, Krajský soud v Plzni, okres Domažlice, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za brutální přepadení barmana v herně jdou dva lupiči do vězení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.