Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na Šumavě sněžilo, zítra se na jeden den rozjede i lanovka na Špičák, pak se areál uzavře

I když západní část Šumavy zasypal dnes sníh, lyžařům v této oblasti počasí příliš nepřálo. Vzhledem k tomu, že v předchozích čtyřech dnech pršelo a teploty se pohybovaly vysoko nad nulou, odtála velká část technického sněhu, který byl na svazích. Dnes se lyžovalo jen v Železné Rudě na sjezdovce Nad Nádražím a na Samotách. V sobotu se ovšem na jeden den spustí lanovka v největším lyžařském středisku Ski&Bike Špičák.

V provozu nebylo dnes ani největší lyžařské středisko na Špičáku, kde se začalo lyžovat 18. prosince. Podle předpovědi se však ve čtvrtek začalo ochlazovat a sněží. Na vrcholku Špičáku se teploty pohyboval kolem minus 3,5 stupňů Celsia, na dolní stanici lanovky byl necelý jeden stupeň pod nulou. Zatím stačilo napadnout 15 cm nového sněhu a v dalších dnech by se mělo ještě ochladit. Nízké teploty umožnily technické zasněžování sjezdovek.   

„Dnes nebylo středisko Ski&Bike Špičák v provozu vzhledem k tomu, že tam na Štědrý den na některých místech odtál technický sníh a vytvořila se tam holá místa, která pak překryl čerstvý sníh. Dnes se proto sjezdovky upravovaly a zítra, tedy v sobotu, bude středisko alespoň na jeden otevřené,“ uvedl mluvčí areálu Karel Samec.  

Areál se od neděle 27. prosince bohužel zase uzavře v reakci na nová protiepidemická opatření, která vyhlásila vláda. „Budeme ta opatření respektovat. Další související agendu s tímto vládním rozhodnutím, jako například získání finančních kompenzací, budeme koordinovat v rámci své profesní Asociace horských středisek, ale až bude jasnější jejich rozsah," řekl mluvčí.

Lyžovat se bude v sobotu také na Samotách v Železné Rudě. Až do 10. ledna je mimo provoz i velké lyžařské středisko Velký Javor v sousedním Bavorsku, které je u českých lyžařů také velmi oblíbené.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto web kamera Ski&Bike Špičák

Štítky Ski&Bike Špičák, zimní sezóna, zasněžování sjezdovek, vládní opatření, zahájení provozu, omezení provozu, Šumava, lanová dráha, Špičák, lyžařské středisko, sjezdovka, Železná Ruda, Štědrý den, Bavorsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumavě sněžilo, zítra se na jeden den rozjede i lanovka na Špičák, pak se areál uzavře  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.