Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ani letos to nevyšlo, v anketě o nejkrásnější strom bere Plzeň 2. místo

Jedle bělokorá, která do Plzně přicestovala ze soukromého pozemku v Kařezu na Rokycansku obsadila v anketě zpravodajského portálu iDNES druhou příčku. Vítězství počtvrté v řadě obhájil strom z Českých Budějovic. Na třetím místě skončila Praha.

„Plzeňský vánoční strom je nádherný, nejlepší za celé roky a nejen večer, kdy je jeho krása vidět nejlépe, ale i přes den,“ říká paní Hana se kterou sdílí názor 3 657 lidí, přesně tolik hlasů získala plzeňská jedle v anketě o nejkrásnější vánoční strom. Plzeň už v minulosti pravidelně triumfovala, a to mezi lety 2011 až 2016. Pouze v roce 2015 si uzmula vítězství Olomouc.

Na stromu je přes pět kilometrů kabelů s ozdobami. Převážnou část bude tvoří loni pořízená výzdoba, kterou obohatily nové zdobné prvky s motivem sněhové vločky. Tento motiv si Plzeňané sami vybrali prostřednictvím hlasování na webu města. Hned vedle vánoční stromu je tradiční velký vyřezávaný betlém. Ten tvoří celkem 72 postav. Samotnému rozsvícení už lidé bohužel mohli přihlížet pouze online.

Dojede si pro vítězství vánoční tramvaj?

Už dvakrát po sobě, brala plzeňská vánoční tramvaj stříbro v anketě dopravního magazínu MHD86.cz. Vítězství si loni uzurpoval maďarský Miškovec. Nechceme předjímat, ale letos to vypadá velmi nadějně! Do hlasování se zapojilo 24 vybraných evropských měst, svého favorita můžete najít na těchto webových stránkách. Hlasování končí 3. ledna.

FOTOGALERIE: Vánoční strom a vánoční tramvaj

Neděle, 29. listopadu 2020, 18:19

FOTOGALERIE: Vánoční strom a vánoční tramvaj
FOTOGALERIE: Vánoční strom a vánoční tramvaj

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Vánoční strom, anketa, soutěž, Plzeň, Vánoce, strom, Praha, České Budějovice, iDNES.cz, okres Rokycany, Kařez, vánoční stromek, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani letos to nevyšlo, v anketě o nejkrásnější strom bere Plzeň 2. místo  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.