Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Dezorientovaného turistu hledaly večer na Šumavě desítky záchranářů, policistů i hasičů

Ztraceného turistu hledali ve středu večer na Šumavě policisté společně se členy Horské služby, hasiči, záchranáři a pracovníky Národního parku Šumava. Do velké pátrací akce se zapojily desítky profesionálů i dobrovolníků.

Policisté dostali ve 20.26 hodin oznámení od zdravotníků, které telefonicky kontaktoval muž s tím, že se ztratil a je dezorientovaný v lesním porostu u Kozího Hřbetu. „Na místo se dostavilo několik hlídek policistů z různých oddělení i policejní psovod se služebním psem. O spolupráci při pátrání po muži jsme požádaly další složky,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Devět minut po dvaadvacáté hodině našel ztraceného muže poblíž Kozího Hřbetu pracovník Horské služby Šumava, který terén projížděl na čtyřkolce. Šestačtyřicetiletý muž z Vimperku byl převezen do Rejštejna, kde ho zachránci předali zdravotníkům, kteří ho následně převezli do nemocnice v Klatovech k vyšetření.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba Šumava

Štítky pátrací akce, ztracený turista, Šumava, Horská služba, Národní park Šumava, Kozí hřbet (hrad), Vimperk, Rejštejn, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dezorientovaného turistu hledaly večer na Šumavě desítky záchranářů, policistů i hasičů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.