Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lhota má hotovou kanalizační síť, napojí se na ni 300 nemovitostí

Po dvou letech prací dokončila Vodárna Plzeň projekt odkanalizování desátého plzeňského obvodu – Lhoty. Stavba kanalizace zahrnuje bezmála deset kilometru nově budované splaškové kanalizační sítě včetně tří nových čerpacích stanic odpadních vod a stála 160 milionů korun.  

„Touto investicí město Plzeň splnilo svůj závazek vůči Lhotě z přístupové smlouvy. Další části desátého městského obvodu, které nebyly zahrnuty v této první etapě, budou připojovány postupně. Na projektech již pracuje město Plzeň, Vodárna Plzeň a Městský obvod Plzeň 10 – Lhota,“ uvedl předseda představenstva Vodárny Plzeň a technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS).     

„Veškeré splaškové vody ze Lhoty bude nyní kanalizace odvádět na centrální čistírnu odpadních vod v Plzni. Systém splaškové kanalizace Lhoty se nejprve napojí na kanalizační systém Valchy, a to prostřednictvím gravitačních i výtlačných stok v kombinaci s třemi čerpacími stanicemi, a dále bude pokračovat až na ČOV v Jateční ulici. Předpokladem je, že se sem ze Lhoty může odvádět více než 70 tisíc metrů krychlových odpadních vod za rok,“ uvedla mluvčí vodárenské společnosti Dana Veselá.    

„Splašková kanalizace je pro náš stále se rozrůstající obvod momentálně tou nejdůležitější investicí, na kterou jsme čekali poměrně dlouhou dobu. Lidem odpadne starost s neustálou kontrolou naplněnosti žump a septiků. Na kanalizaci se v připojí cca 300 domů, což je většina Lhoty,“ uvedla starostka Lhoty Zdeňka Hončarová.

Na vybudování kanalizace získala Vodárna Plzeň evropskou dotaci z Operačního programu Životní prostředí v rámci Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti ve výši cca 89 milionů Kč.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 10 Lhota

Štítky Vodárna Plzeň, kanalizační síť, Lhota, stavba kanalizace, kanalizace, Lhoty, VODÁRNA PLZEŇ a.s., Plzeň, Pavel Šindelář, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lhota má hotovou kanalizační síť, napojí se na ni 300 nemovitostí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.