Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Obyvatelé MO Plzeň 10 Lhota se nedočkají on-line přenosů z jednání zastupitelstva

Obyvatelé obvodu Plzeň 10 Lhota budou i nadále bez možnosti sledovat on-line přenosy z jednání městského zastupitelstva. Rozhodli o tom zastupitelé obvodu. Ztroskotala tak snaha části zastupitelů, kteří se snažili o větší transparentnost fungování městského obvodu.  

Pro realizaci živých přenosů nakonec hlasovali v sedmičlenném zastupitelstvu Lhoty pouze dva zastupitelé ze sdružení Pro Vás. Hlavním důvodem odmítnutí živých přenosů se stal fakt a obava z toho, že po jednání zastupitelstva bude někdo obratem obtěžovat paní starostku a domáhat se případného vysvětlení jejích názorů a postojů.

Dalším důvodem byla zmínka starostky Zdeny Hončarové (ODS), že pokud někdo chce něco vyjádřit a slyšet, má přijít a účastnit se osobně jednání zastupitelstva. I přes námitku Sdružení Pro Vás, že není v možnostech obvodu pojmout větší množství občanů a vysvětlení, že pojem zastupitel je od toho, že zastupuje voliče právě v těchto případech, aby se oni sami nemuseli účastnit a přesto byla jejich vůle prezentována, se nepovedlo názor většiny zastupitelů změnit.

Zřízení on-line přenosů nahrává i současná situace s koronavirovou epidemií, technologická připravenost města k řešení i další důvody jako například možnost účastnit se „na dálku“ i občanům, kteří jsou nemocní, v práci nebo nemají možnost se osobně účastnit třeba z důvodu hlídání dětí.

Živé video přenosy z jednání zastupitelstva jsou už léta běžné v Zastupitelstvu města Plzně, na centrálním městském obvodu nebo na MO Plzeň 2 Slovany. Obyvatelé MO Plzeň 1 mají k dispozici na webových stránkách obvodu alespoň zvukový záznam z jednání městského zastupitelstva.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 10

Štítky jednání zastupitelstva, MO Plzeň 10, Lhota, online přenos, Plzeň, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé MO Plzeň 10 Lhota se nedočkají on-line přenosů z jednání zastupitelstva  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.