Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Od ledna 2021 začne v Plzni platit upravená vyhláška o místním poplatku ze psů

Zastupitelstvo města Plzně schválilo novelu obecně závazné vyhlášky o místním poplatku ze psů. Platit začne od začátku příštího roku. Zásadní změnou je nově úhrada poplatku ze psů starších třech měsíců.

„Od roku 2005 město Plzeň pětkrát novelizovalo obecně závaznou vyhlášku o místním poplatku ze psů. Stěžejní změnou vyhlášky je nově úhrada ze psů starších třech měsíců, dosud se poplatek platil ze psů starších šesti měsíců. Tato povinnost přímo vyplývá ze zákona a město si ji nemůže upravit jinak,“ vysvětlil radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem města David Šlouf (ODS).

Do znění vyhlášky Plzně o poplatku ze psů se zapracovala nová zákonná roční sazba 200 korun za jednoho psa pro osoby starší 65 let. Dosavadní sazba 200 korun za jednoho psa pro držitele psa, kterým je poživatel starobního, invalidního, vdovského nebo vdoveckého důchodu zůstává. Pro osoby starší 65 let již není nutné prokazovat sníženou sazbu jakýmkoli dokladem.

Další novinkou ve vyhlášce je rozšíření osvobození od poplatku na ty držitele psa, jenž slouží složkám integrovaného záchranného systému, kteří jsou využíváni k záchranným a likvidačním pracím. „Poplatek ze psů také dopadá nejen na fyzické osoby s přihlášeným trvalým pobytem na území města, ale nově i na další fyzické osoby vymezené v zákoně o místních poplatcích, a to jest cizince, kteří mají povolený trvalý pobyt, nebo kteří na území České republiky pobývají přechodně po dobu delší než tři měsíce,“ doplnila Taťána Vítová z plzeňského magistrátu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky městská vyhláška, poplatky za psy, pes, poplatek, Plzeň, ODS, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od ledna 2021 začne v Plzni platit upravená vyhláška o místním poplatku ze psů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.