Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Speciální ptačí budky v plzeňském sadovém okruhu obsadili letos vrabci a sýkory

Překontrolovat a vyčistit celkem 21 ptačích budek osazených letos v únoru na stromech na území sadového okruhu vnitřního města se vypravili po první hnízdící sezóně pracovníci plzeňské záchranné stanice živočichů. Hnízdní budky v centrálním plzeňském obvodu měly posloužit drobným ptákům a netopýrům.

 „Z celkem 21 osazených hnízdních budek pro drobné ptáky bylo 14 budek obsazeno sýkorou anebo vrabcem. Zajímavé bylo, že v žádné budce v první hnízdní sezóně nehnízdil ani jeden pár špačků, na které jsem zejména na soutoku řeky Radbuzy a Mže ve Štruncových sadech sázel,“ říká šéf záchranné stanice Karel Makoň.

Celkově lze říci, že ptáci budky našli, zhruba z poloviny obsadili a využili ke hnízdění, což byl i původní záměr. „Přičteme-li k budkám i přirozené přírodní hnízdní dutiny ve vzrostlých stromech, tak můžeme být vcelku s letošní hnízdní sezónou a přírůstkem mláďat spokojeni,“ dodal Makoň.  

Speciální budky s garantovanou životností 30 let objednal a zakoupil na základě požadavku Odboru životního prostředí ÚMO Plzeň 3.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DESOP

Štítky ptačí budky, kontrola budek, budky v sadovém okruhu, MO PLzeň 3, záchranná stanice živočichů, ptáci, ptačí budka, strom, Mže, Radbuza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Speciální ptačí budky v plzeňském sadovém okruhu obsadili letos vrabci a sýkory  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.