Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

I sociálně slabší lidé dosáhnou na nové městské byty, staví se ve čtvrti Zátiší

Nové městské byty, na které dosáhnou i sociálně slabší skupiny nájemníků vznikají v revitalizované čtvrti Zátiší v plzeňské části Skvrňany. V současné době tady stojí již osm bytovek a další se budou stavět.

Celkem by tady mělo vyrůst do září roku 2022 18 domů se 183 byty o velikosti 1+kk a 2+kk. Revitalizaci Zátiší musela ustoupit původní zástavba. Postupně od letošního února docházelo k demolici všech původních bytových domů, nyní je postaveno osm nových bytovek v různé fázi a výměníková stanice tepla. Celkové náklady revitalizace území Línská – Kreuzmannova, které Plzeň pokryje téměř z poloviny příjmy z prodeje svých bytů na Sylvánu, tvoří téměř 347 milionu korun. Byty budou určeny pro lidi, kteří získávají obtížně nájemní nebo vlastní bydlení na komerčním trhu.

„Veškeré práce probíhají dle odsouhlaseného harmonogramu stavby. Dokončeny jsou veškeré hrubé stavby bytových domů a výměníkové stanice tepla včetně střešní krytiny a osazeny máme i okna. V některých domech probíhá i dokončování fasád, podlah, instalace a obkladů,“ uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS).

Nové bydlení bude určeno zejména pro cílové skupiny z Koncepce sociálního a dostupného bydlení statutárního města Plzně na roky 2016–2020. „Nabídneme jej seniorům, zdravotně postiženým občanům, samoživitelům a samoživitelkám, rodinám pečujícím o zdravotně postižené dítě, také jako startovací dostupné bydlení mladým domácnostem do 35 let věku,“ přiblížil radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf (ODS).

Měsíční nájemné u bezbariérových bytů a bytů pro seniory bude 50 korun za metr čtvereční, pro všechny ostatní byty bude měsíční nájemné v sazbě odpovídající výši nájemného u ostatních standardních bytů ve vlastnictví města Plzně s meziročním nárůstem. Termín dokončení stavebních prací včetně kolaudace je v první etapě stanoven na 31. květen 2021. U druhé etapy je to potom konec září 2022.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Plzen.eu

Štítky Zátiší, městské byty, sociálně slabší nájemníci, bydlení, Plzeň, Skvrňany, ODS, Pavel Šindelář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I sociálně slabší lidé dosáhnou na nové městské byty, staví se ve čtvrti Zátiší  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.