Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Školní jídelny v Plzni zůstávají v provozu a stále vaří, nabízejí obědy také pro veřejnost

I když jsou plzeňské základní školy uzavřeny kvůli pandemii koronaviru, jejich školní jídelny zůstávají v provozu. Kromě toho, že si žáci či jejich rodiče mohou pro obědy chodit k výdejnímu okénku, nabízejí jídelny možnost odběru jídla i strávníkům z řad veřejnosti.   

Školní jídelny připraveny nabídnout volné kapacity pro strávníky z řad veřejnosti: 1. ZŠ, Západní 18, 7. ZŠ a MŠ Brněnská 36, Benešova ZŠ a MŠ, Doudlevecká 35, 14. ZŠ, Zábělská 25, 16. ZŠ a MŠ, Americká 30, Bolevecká ZŠ, nám. Odboje 18, 20. ZŠ, Brojova 13, 22. ZŠ, Na Dlouhých 49, 28.ZŠ, Rodinná 39, 34.ZŠ, Gerská 32, ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, Tyršova ZŠ a MŠ Plzeň-Černice, U Školy 7.

„Například lidé, kteří pracují z domova, starají se o děti či o starší rodiče, nemají tolik času připravovat teplé obědy. Jistě uvítají možnost vyzvednout si hotové jídlo v základní škole v místě svého bydliště.  Stačí přitom mít pouze svůj jídlonosič a přijít si denně pro čerstvý, plnohodnotný a nutričně vyvážený oběd včetně polévky,“ uvedla radní Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová (ANO). 

Město Plzeň je zřizovatelem 26 základních škol, všechny jsou uzavřeny, kromě takzvaných speciálních tříd na 11. ZŠ, které fungují bez omezení. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR vyhlásilo na 26. a 27. října ve školách volno, prodlouží tak podzimní prázdniny na konci října na celý týden. V těchto dnech nebudou fungovat ani zíněné školní jídelny. 

Ohodnoť článek

Foto Václav Votruba

Štítky školní jídelny, základní školy, jídelny v provozu, výdejní okénko, odběr jídla pro veřejnost, školní jídelna, Plzeň, základní škola, pandemie covidu-19, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školní jídelny v Plzni zůstávají v provozu a stále vaří, nabízejí obědy také pro veřejnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.