Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Magistrát pořídil dva automaty na prodej ochranných pomůcek v nejnavštěvovanějších budovách

Prodej roušek a jiných ochranných pomůcek nabízí teď občanům plzeňský magistrát prostřednictvím, specializovaných bezobslužných prodejních automatů. První automat s ochrannými pomůckami slouží občanům na klientsky nejvytíženějším pracovišti na náměstí Republiky 16, které je sídlem agendy občanských průkazů a cestovních dokladů. Roušky lze koupit prostřednictvím automatu také na pracovišti dopravně správních agend v Koterovské 162.

„Do budovy na náměstí Republiky 16, kde si občané vyřizují občanské průkazy a cestovní doklady a zároveň se jedná o naše pracoviště s největším klientským vytížením, jsme nově instalovali ve vstupním prostoru budovy specializovaný bezobslužný prodejní automat, kde si občané mohou zakoupit ochranné hygienické pomůcky. Automat umožňuje pouze bezhotovostní platby,“ uvedl Petr Triner, ředitel Úřadu správních agend Magistrátu města Plzně.

V automatu je možné si zakoupit třívrstvou roušku v balení po dvou kusech za 40 korun, nanoroušku v balení po dvou kusech za 60 korun nebo tzv. safety pack obsahující rukavice, roušku a dezinfekční ubrousky za sto korun.

„Odbor vnitřní správy Magistrátu města Plzně plánuje instalaci těchto bezobslužných prodejních automatů postupně rozšířit i do dalších budov. V budově na Koterovské 162, kde sídlí dopravně správní agendy, jsme zajistili úpravu již instalovaného prodejního automatu, kde si občané mohou také zakoupit roušky, platby zde jsou možné pouze v hotovosti,“ upřesnil Tomáš Karhan, vedoucí Odboru vnitřní správy Magistrátu města Plzně.

„Od začátku šíření pandemie koronaviru plzeňský magistrát velmi dbá na ochranu zdraví klientů a svých zaměstnanců. Provádíme zvýšenou dezinfekci prostor úřadů, v každém vstupu magistrátní budovy je umístěn stojan s dezinfekcí,“ říká primátor Martin Baxa (ODS).

Na přepážkových pracovištích nechalo město instalovat plexiskla oddělující zaměstnance od klientů. Střídání pracovníků je zajištěno tak, aby byly fungovaly vždy jednotlivé agendy. Do budov není možné vstoupit bez ochrany dýchacích cest, společné prostory a čekací haly jsou po skončení provozní doby dezinfikovány germicidními lampami.

Od pondělí 12. října platí na úřadech omezené úřední hodiny. Magistrát města Plzně má pro veřejnost otevřeno v pondělí a ve středu vždy v časech od 8 do 11 hodin a od 15 do 17 hodin. Mimo tyto stanovené úřední hodiny si mohou občané vyřídit úřední záležitosti pouze po předchozím objednání. Na přepážková pracoviště se klienti objednají přes objednávkový systém www.uradbezcekani.cz a u ostatních agend je nutné se předem telefonicky nebo e-mailem objednat, kontakty na úředníky najde veřejnost na webu https://telefony.plzen.eu.

„Žádáme občany, aby v této době zvážili důvod jejich návštěvy a pokud je to možné, aby preferovali e-mailový, telefonický nebo písemný kontakt,“ dodal Petr Triner.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu

Štítky automat na roušky, rouškomat, ochranná pomůcka, magistrát, rouška, Plzeň, pandemie covidu-19, Martin Baxa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Magistrát pořídil dva automaty na prodej ochranných pomůcek v nejnavštěvovanějších budovách  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.