Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Fakultní nemocnice zahájila provoz nového urgentního příjmu s nepřetržitým provozem

Nový Urgentní interní příjem FN Plzeň zahájil svůj provoz v borském areálu FN Plzeň. Jedná se o specializované pracoviště s nepřetržitým provozem, které zajišťuje příjem a poskytování ambulantní péče především pacientům s náhle vzniklým závažným postižením zdraví a nemocným se závažnou, náhlou změnou zdravotního stavu.

„Otevřeli jsme pracoviště, na kterém budou ošetřeni všichni pacienti s interními či plicními obtížemi nebo s podezřením na covidovou nákazu. Předpokládáme, že denně naši zdravotníci ošetří stovky pacientů a z tohoto důvodu jsme prostory členili na tzv. čistou část a na trakt pro pacienty s podezřením na covidovou nákazu. V čisté části budou dvě ambulance, v tzv. covidové budou ambulance čtyři. V nových prostorách bude v jedné směně pracovat pět lékařů, minimálně 10 sester a další personál,“ popsala provoz vedoucí lékařka Jitka Mlíková Seidlerová.

Při vstupu do prostor tohoto příjmu provede triážový pracovník s pacientem rozhovor, změří mu teplotu, dechovou frekvenci, tlak a nasměruje jej do čisté nebo covidové části, kde je přijat na příslušnou oborovou ambulanci. V případě méně závažných stavů je pacient, po provedení nezbytných vyšetření a ošetření, propuštěn do domácího ošetřování a předán do péče praktického lékaře či ambulantního specialisty. K péči o pacienty, u kterých je zapotřebí delší doba pro rozhodnutí o případném přijetí k hospitalizaci či propuštění, jsou využívána observační lůžka.

„Tato rozsáhlá přeměna původních prostor ambulantního traktu na nový Urgentní interní příjem trvala pouhé tři týdny a náklady byly ve výši jednoho milionu korun. Byly zavedeny nové rozvody kyslíku, přípojky elektřiny, nové technologie pro komunikaci, kamery, počítače a monitory, vyšetřovací lůžka,“ uvedl ředitel FN Plzeň Václav Šimánek.

Na místě jsou dostupné základní diagnostické technologie, mobilní RTG, sonograf a k CT vyšetření budou pacienti převáženi do vedlejšího pavilonu podzemní spojovací chodbou. „Děkuji všem zaměstnancům, kteří se tohoto velkého úkolu zhostili a během krátké doby vytvořili moderní příjmové pracoviště, které je v této složité době, pro nemocnici našeho formátu, nezbytností,“ řekl ředitel Šimánek.

Nový Urgentní interní příjem se nachází v prostoru bývalé vojenské nemocnice, v pavilonu 54, společně se dvěmi covidovými pracovišti s kapacitou 50 standardních  lůžek. Pro případné zvýšení kapacity se připravuje otevření třetí covidové stanice v tomto pavilonu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FN Plzeň

Štítky FN Plzeň, nový urgentní příjem, zahájení provozu, koronavirus, pacient, Fakultní nemocnice Plzeň, nemocnice, pavilon, Václav Šimánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice zahájila provoz nového urgentního příjmu s nepřetržitým provozem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.