Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Sousoší Spejbla a Hurvínka na náměstí Republiky ozdobily nejen roušky, ale i odpadky

Lidová tvořivost nezná hranic a v době koronavirové to platí dvojnásob. Na plzeňském náměstí Republiky v noci na pátek neznámí vtipálci vybavili rouškami populární sousoší místních rodáků Spejbla a Hurvínka, umístěné před známými toaletami. A vyvolalo to bouřlivou reakci.

Vtipné aranžmá s rouškami ovšem poukázalo na jeden palčivý problém. Kromě roušek se totiž na sousoší od Lei Vivot objevilo také velké množství odpadků posbíraných zřejmě po náměstí. Fotografie okamžitě vyvolala bouřlivou diskusi na sociálních sítích. Někteří diskutující to považují za dobrý vtip vystihující dění z posledních dnů, jiným vadí nepořádek u sochy, kterou si oblíbily nejen děti, ale fotí se u ní i mnoho dospělých.

„No roušky jako prča dobrý.. Ale ten bugr okolo..prasata..,“ píše jedna z diskutujících. „Proč? To už se neumíte ani zasmát? Vždyť je nezničili. Naopak, chrání je, aby se nenakazili. Těm sochám se nic nestalo, jen prostě dostaly roušky a jak jim hezky sluší. A ty pytlíky jsou také bomba,“ komentuje událost jiná účastnice diskuse.  

Diskutující v debatě dále upozornili na skutečnost, že v poslední době jsou po ránu v centru města koše plné odpadků, které pak vypadávají ven. „A ten binec nejspíš posbíral okolo a dal ho na jedno místo, takže kdo vše byl na náměstí a dělal tam binec? Třeba odhodil papír a nedal ho do koše, nebo dal, ale koš byl přeplněny? Šup, tresty a i službám, co ty koše mají vysypávat.“

„Ten bordel tam nejspíš byl, opravdu pochybuji, že ho tam někdo donesl z domova. Jen ho někdo trochu víc zviditelnil. Aspoň vidíte jaké jsou lidé čuňata a co nechají válet všude okolo. Ale ty roušky a rukavice jsou vtipné. Takže jsem se zasmála,“ konstatovala další diskutující. „Je dobře, že nám v této šílené době nedochází humor,“ reagovala jiná žena.  

Sousoší Spejbla a Hurvínka už je v současné době samozřejmě vyčištěné, vydezinfikované a zbavené všech nečistot a odpadků.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook.com

Štítky Spejbl a Hurvínek, sousoší, roušky, odpadky, rouška, Hurvínek, Spejbl, odpad, Náměstí republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sousoší Spejbla a Hurvínka na náměstí Republiky ozdobily nejen roušky, ale i odpadky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.