Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Marihuana do každé rodiny doma i v cizině? Karetní hra z ČR o pěstování konopí boří hranice

Na začátku byli dva brněnští kluci, kteří chtěli uměleckou formou zareagovat na razie v growshopech, teď chtějí svou společenskou hru, která díky tomu vznikla, prodávat v zahraničí. Autoři hry Autofarmer David Konár, Slavomír Krbyla a ilustrátor Jan Gruml aka Slakinglizard posílají do světa druhé rozšířené vydání přes kampaň na Kickstarteru.

Kluci z Brna se rozhodli reagovat na razie v growshopech tím nejlepším způsobem, který znali. Hravě. Na začátku všeho byl nápad - uměleckou formou vyjádřit svůj názor a ještě se u toho zabavit. David Konár a Slavomír Krbyla se tak pustili do výroby prvního prototypu, který byl jen na obyčejném papíře psaný ručně perem. A tak vzniklo brněnské studio Free Folk Industry.

 

Hra vznikala na koleně s tužkou v ruce

Postupně se ale tvůrcům hry zachtělo svoji zábavu rozšířit dál. Ohlasy na prototyp byly skvělé a autoři zjistili, že našli díru na trhu. Vzniklo tak dalších 5 prototypů, do kterého dvojice vymýšlela herní mechaniku i grafické zpracování. Toho se ve finále chytil brněnský ilustrátor Jan Gruml aka Slakinglizard, který hru dovedl do dnešní podoby. 

„Jeho díla jsme vídavali na našich oblíbených místech a přišlo nám, že jeho umělecký styl je přesne to, co naše hra potřebuje. Už z prvních skic nám bylo jasné, že jsme se rozhodli správně. Použil analogovou metodu akrylem a tuší, aby vytvořil novou tvář Autofarmera.“ popisuje jeden z autorů hry Slavomír Krbyla první spolupráci s kreslířem Slakinglizardem. 

Profesionální zahrádkář a škodolibý ničitel v jedné osobě

Hra Autofarmer se hodí jako ideální zábava na party nebo na zvednutí nálady při karanténě a největší radost budou mít škodolibí hráči. Je založená na náhodě, je rychlá, jednoduchá a hráči si ji mohou užívat pořád dokola. Díky Autofarmerovi se stanete zahrádkářem a vašim cílem je vypěstovat co nejvíce gramů konopí. Už od semínka musíte svým rostlinkám dát veškerou péči, abyste se na konci mohli pochlubit největším počtem rostlinek. Zároveň ale škodíte ostatním hráčům tak, abyste měli výhru jistou. Můžete měnit počasí, rozsévat zahradní nemoci i posílat na záhonky ostatních nejrůznější breberky.

Autofarmer se projel po festivalech

Produkce hry trojici autorů hry s konopnou tématikou ale trochu potrápila, neměli zkušenosti s tiskem ani stanovením ceny, podobný projekt zatím nikdy nedělali. I tak se ale hra skutečně 1. července 2018 dostala do prodeje v českém jazyce. Než se ale všech 1000 kusů dostalo mezi své majitele, ušli autoři další kus cesty. Projeli se po herních, konopných a uměleckých festivalech a událostech, jako Cannafest, Jiráskův Hronov, FamilyFest v Bratislavě nebo Million Marihuana March. 

Z Česka a Slovenska míří Autofarmer za hranice i oceán

Na začátku letošního roku se vývojáři Autofarmera rozhodli svoje děťátko trochu potunit a z Česka ho poslat i do zahraničí. Svůj projekt proto vložili na crowdfundingový portál Kickstarter, kde prvního září rozjeli kampaň.  Pokud projekt vyjde, krom klasické hry v českém a anglickém jazyce se hráči mohou díky Kickstarteru těšit na další rozšíření. Ve hře se tak objeví 9 nových odrůd rostlin se speciálními vlastnostmi. A největší fanoušci se dočkají i obrazů svých oblíbených kousků přímo od Honzy Grumla. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto slakinglizard

Štítky crowdfunding, Kickstarter, hra, Autofarmer, Slakinglizard, Brno, Česko, prototyp, konopí, projekt, karetní hra, Jiráskův Hronov, rodina, Slovensko, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marihuana do každé rodiny doma i v cizině? Karetní hra z ČR o pěstování konopí boří hranice  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.