Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pilot ultralightu havaroval večer na Tachovsku, vrtulník letecké záchranky ho transportoval do nemocnice

Složky IZS vyjížděly dnes večer k obci Kokašice na Tachovsku, kde svědci nahlásili pád malého letounu. Pilot vyvázl naštěstí jen s lehkým zraněním.

„Dnes v 18.35 hodin jsme přijali oznámeni o pádu ultralehkého letadla. V letadle pouze jedna osoba. Na místě jsou policisté z ÚO Tachov,“ informovala mluvčí policie Hana Kroftová.

Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová uvedla, že pilota bez viditelných zranění si převzala do své péče letecká záchranná služba, která ho transportovala do plzeňské fakultní nemocnice na urgentní příjem. Vyšetření má vyloučit případná vnitřní zranění pilota.

Mluvčí hasičů Plzeňského kraje Petr Poncar uvedl, že nehoda se stala nedaleko vrchu Krasíkov. Nehodou se zabývají vyšetřovatelé z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (ÚZPLN).

Začátkem září havarovalo sportovní letadlo na Rokycansku, když se jeho pilot pokoušel nouzově přistát v zoraném poli. Pětasedmdesátiletý spolucestující utrpěl těžká mnohačetná zranění, kterým v nemocnici později podlehl. Pilot vyvázl s lehkým zraněním. 

Další dva ultralighty havarovaly v červenci na Tachovsku a u Starého Plzence. Posádky těchto letounů utrpěly těžká zranění. 

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda letounu, nehoda ultralightu, zraněný pilot, okres Tachov, úraz, Kokašice, Fakultní nemocnice Plzeň, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, Tachov, Plzeňský kraj, Krasíkov, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pilot ultralightu havaroval večer na Tachovsku, vrtulník letecké záchranky ho transportoval do nemocnice  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.