Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na západě Čech padaly teplotní rekordy pro dnešní den, ve Stříbře naměřili 34,5 stupně

Opět se připisují historické tabulky. Na řadě meteorologických stanic v Plzeňském kraji dnes padaly teplotní rekordy. Úplně nejvyšší teplotu naměřila dnes stanice ve Stříbře na Tachovsku a to 34,5 stupně Celsia. Jen nepatrně méně bylo na plzeňských stanicích Mikulka a Bolevec. Tam teplita vystoupala na 34,3 a 34,2 stupně Celsia.

Na většině stanic, kde se dnes přepisovala teplota byla maxima z roku 2012. Tehdy se rekordní teplota pro 21. srpen pohybovala kolem 33 stupňů. Tentokrát tedy bylo o jeden stupeň tepleji. Informoval o tom Ivo Bohmann z plzeňské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Rekord dnes naopak nepadl v Klatovech a v Nepomuku. Tam bylo nejtepleji 21. srpna 1943, shodně se tam naměřila teplota 35,8 stupně Celsia. Absolutní teplotní rekord pro celé západní Čechy drží stanice v Plzni – Bolevci, kde bylo 27. července 1983 opravdu hodně velké vedro, přesně 40,1 stupně Celsia.

Předpovědi pro dnešní den původně počítaly s teplotami lehce nad 30 stupňů, ale už dopoledne bylo jasné, že bude výrazně tepleji.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky teplotní rekordy, počasí, meteorologické stanice, horko, stupeň Celsia, Česko, Bolevec, Plzeňský kraj, okres Tachov, Stříbro, Český hydrometeorologický ústav, Klatovy, Nepomuk, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na západě Čech padaly teplotní rekordy pro dnešní den, ve Stříbře naměřili 34,5 stupně  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.