Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Covid v plzeňském pivovaru, mezi nakaženými jsou agenturní pracovníci

, aktualizováno 5. srpna 2020, 17:01

Koronavirus se projevil u několika zahraničních zaměstnanců externí firmy, která pracuje pro plzeňský pivovar. Podle vedení Prazdroje pracovali v samostatné budově a kontakt s dalšími lidmi v provozu byl tak vyloučený. Hygienici se momentálně snaží získat bližší informace, protože se ale jedná o cizince nocujících na ubytovnách, je sběr dat poměrně komplikovaný.

„Můžeme potvrdit pozitivní test na onemocnění Covid 19 u několika zaměstnanců externí firmy, která pro nás vykonává práce v Plzni v samostatné bodově. Naši zaměstnanci s nimi při práci nepřicházejí do kontaktu. Pracoviště byla vydezinfikována. Situaci nadále pečlivě sledujeme a se zástupci externí firmy jsme v kontaktu,“ potvrdil mluvčí Plzeňského Prazdroje Zdeněk Kovář.

Plzeňská krajská hygienická stanice momentálně sbírá informace o nakažených. Práci jí ale ztěžuje fakt, že se jedná o zahraniční agenturní pracovníky, kteří pobývají na ubytovnách a sehnat dostatek informací je poměrně komplikované.

„Jsou to zaměstnanci firmy, která pracuje pro Plzeňský Prazdroj. Je jich zatím pět. Mají pronajatý výrobní sklad a naštěstí nepřišli do kontaktu. Je to v šetření a získáváme kontakty,“ řekl ředitel hygieny Přemysl Tomašuk

Pivovar podnikl řadu hygienických i bezpečnostních opatření. Výroba ohrožena není, zaměstnanci dodržují vládní nařízení, ochranné pomůcky jsou už samozřejmostí.

„Zajistili jsme minimalizaci vzájemného kontaktu osob a dodržování dostatečného odstupu mezi nimi, a to jak na pracovišti, tak v šatnách či jídelně. V provozu je zaveden systém střídání směn, aby se zaměstnanci nesetkávali ve společných prostorách, dodržujeme omezení počtu zaměstnanců v kancelářích a ve vnitřních prostorách je nutné nosit roušky,“ dodal Kovář.

Při vstupu je také každému příchozímu měřena teplota. Podle hygieniků se k dnešnímu dni v Plzeňském kraji projevilo onemocnění covid-19 u 746 pacientů, aktuálně se s koronavirem léčí 68 lidí. Nejvíce nakažených je přímo v Plzni a to 33.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto prazdroj.cz

Štítky COVID-19, koronavirus, počet nakažených, Plzeňský kraj, pivovar, Plzeňský Prazdroj, a. s., Zdeněk Kovář, Plzeň, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Covid v plzeňském pivovaru, mezi nakaženými jsou agenturní pracovníci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.