Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Cesta z Mikulášské ulice k Radbuze přes Park u Ježíška vede přes nové schodiště

Cesta z Mikulášské ulice k Radbuze přes Park u Ježíška je od teď bezpečnější a pohodlnější díky novému schodišti i dalším úpravám. Vzniklo 82 metrů dlouhé žulové schodiště na jižní  straně Mikulášského hřbitova opatřené zídkami z obou stran.

Součástí celého projektu za 15,2 milionu je i veřejné osvětlení, sadové úpravy, pořízení mobiliáře a prolézačky pro děti. „Jsem rád, že jsme přispěli k pohodlí a bezpečí pěších i k lepšímu vzhledu této lokality. Také jsme se tím přiblížili k plánované celkové revitalizaci Parku u Ježíška. O tom, že jde o atraktivní místo, svědčí mimo jiné i to, že si park pro vybudování své scény pod širým nebem letos již podruhé vybral letní plzeňský festival Divadelní léto,“ řekl plzeňský primátor Martin Baxa (ODS).   

„Tato stavba je jedním z letošních velkých městských projektů, které počítají s úpravami plzeňských parků a rekreačních míst tak, aby v nich obyvatelé mohli co nejpříjemněji trávit volný čas. Dalšími akcemi jsou rozšíření parku Zemník na Košutce a druhá etapa revitalizace Lochotínského parku. Město na všechny tyto projekty vyčlenilo celkem 34 milionů korun,“ řekl náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09).  

„Úpravy spočívaly ve vybudování žulového schodiště, které spojuje pěší komunikaci podél řeky Radbuzy s Mikulášskou ulicí. Schodiště má z obou stran zídky obložené žulovými kameny, v jejichž bocích je zabudováno osvětlení. Navíc jsou horní a dolní část schodiště opatřeny stožáry veřejného osvětlení. V dolní části na schodiště navazují nové chodníky s mlatovým povrchem a žulovou mozaikou,“ doplnil technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS). 

Stavba vzhledem ke svému situování a terénním podmínkám byla náročná na prováděné stavební práce a sadové úpravy. Stavební materiál na schodiště musel být dopravován ručně. Jen pro představu, na stavbu bylo použito 68 tun žulových výrobků, 3678 tun betonu a 6,5 tuny oceli.

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky Park u Ježíška, schodiště, cesta, rekonstrukce, procházky, bezpečnost, Radbuza, Ježíšek, projekt, ODS, Martin Baxa, Pavel Šindelář, Michal Vozobule, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta z Mikulášské ulice k Radbuze přes Park u Ježíška vede přes nové schodiště  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.