Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Čidla v Ejpovickém tunelu opět prověřila hasiče. Už podruhé za krátkou dobu

Čidla v Ejpovickém tunelu opět prověřila akceschopnost hasičů. Na místo vyrazilo hned 18 jednotek hasičů i policisté. Po ohni ale ani památky. Proč se spustil falešný poplach budou hasiči dále zjišťovat.

Znovu po týdnu museli hasiči uzavřít provoz v Ejpovickém tunelu. Čidla totiž nahlásila možný možár. Hasiči okamžitě vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, k tunelu vyrazilo 18 jednotek, včetně dobrovolných hasičů. Požárníci tunel důkladně prověřili, požár ale nepotvrdili. Po dvou hodinách už byl provoz spuštěn na jedné koleji. Na druhé stále pracovali vyšetřovatelé, kteří hledali možnou příčinu spuštění poplachu. Jaká to byla je zatím otázkou.

Tento výjezd není prvním, kdy kdy požárníci vyjeli k poplachu, který se v tunelu spustil. Přesně před týdnem obdrželi hlášení o hustém dýmu, který se z tunelu valil. Nakonec se ukázalo, že šlo o prach, který tu zůstal po nákladním vlaku převážející vápno. Požáry v tunelu jsou nicméně obrovský problém, proto je na místo vždy povoláno větší množství jednotek.

Ejpovický tunel je dosud nejdelší tunel v republice. Měří 4150 metrů a do provozu byl uveden po pěti letech výstavby v listopadu 2018, v obou tubusech začaly měsíc jezdit o necelý měsíc později.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KHS PK

Štítky požár, tunel, poplach, Ejpovický tunel, hasiči, výjezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čidla v Ejpovickém tunelu opět prověřila hasiče. Už podruhé za krátkou dobu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.