Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tragédie v Klatovech. Skokem z Černé věže tam ukončil život teprve dvacetiletý muž

Obrovská tragédie se stala v Klatovech krátce před 17. hodinou. Skokem z Černé věže na náměstí Míru ukončil svůj život v neděli odpoledne mladý muž. Nešťastník dopadl na náměstí, jen několik metrů od schodů do chrámu Neposkvrněného Početí Panny Marie. Utrpěl zranění neslučitelná se životem.

"Mohu potvrdit, že krátce 17. hodinou zemřel na následky pádu z Černé věže dvacetiletý muž. Cizí zavinění bylo vyloučeno. Vyšetřování této události je na začátku," informovala mluvčí policie Martina Kornadová. V okamžiku neštěstí se na náměstí nacházelo jen minimum svědků události, vzhledem k tomu že pršelo. 

Bohužel Černá věž v posledních letech sebevrahy přitahuje. V květnu 2014 skočila z věže devětadvacetiletá žena. Zemřela také na náměstí u schodů do kostela. Předtím si s sebou na věže přinesla stoličku, aby mohla překonat vysoký ochoz. O čtyři roky dříve se vrhla z věže jedenadvacetiletá žena, která přijela až z Liberce. Ta dopadla na druhou stranu věže před cukrárnu. Z věže skočil už v roce 1884 jeden nešťastný student.  

Černá věž stojí v jihozápadním rohu klatovského náměstí a její celková výška dosahuje bezmála 82 metrů. Ochoz se nachází ve výšce zhruba sedmdesáti metrů a vede k němu 226 schodů. Po smrti ženy v roce 2014 se začalo diskutovat o tom, zda by se neměl uzavřít ochrannou mříží ochoz věže tak, jako se to před lety stalo na věži chrámu sv. Bartoloměje v Plzni. Ochoz tam uzavřela mříž v reakci na dva sebevražedné skoky, které následovaly krátce po sobě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky sebevražda, skok z věže, Černá věž, sebevrazi, Klatovy, schodiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie v Klatovech. Skokem z Černé věže tam ukončil život teprve dvacetiletý muž  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.