Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při srážce autobusů se zranila cestující, jeden vůz se doslova napíchl na druhý

, aktualizováno 5. června 2020, 17:06

Plné ruce práce měli dnes s odstraňováním následků dopravních nehod hasiči na Klatovsku. Odpoledne se v Klatovech směrem k Točníku srazily dva autobusy. Doslova se do sebe zapíchly. Časně ráno už shořel osobní automobil nedaleko Nové Vísky u Klatov.  

Řidič jednoho autobusu nedodržel bezpečnou vzdálenost za svým kolegou a vozidla do sebe narazila. Druhý autobus se přední částí doslova napíchl na držák kol, který byl upevněn na autobusu jedoucím před ním.

„V jednom autobusu byl řidič a 18 cestujících a ve druhém jen řidič a dva cestující, z nichž jeden byl vyproštěn za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. Následně byla jedna osoba předána do péče záchranářů,“ uvedl k nehodě krajský mluvčí hasičů Petr Poncar. Komunikace byla zprůjezdněna po 16. hodině. Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová potvrdila, že záchranáři transportovali do Klatovské nemocnice starší ženu s lehkým zraněním.  

"Autobusy se srazily na silnici III/11766, kdy ve směru od obce Klatovy na Točník jel jednatřicetiletý muž z Liberecka s autobusem značky Iveco. Přibližně jeden kilometr za hranicí města Klatovy, nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím autobusem značky Setra, jehož řidič zpomaloval z důvodu vzniklé situace v provozu. Řidič s autobusem Iveco narazil přední částí do zadní části autobusu Setra," popsala nehodu mluvčí policie Dana Ladmanová.

Pasažérka, která se při nehodě zranila, neměla samozřejmě zapnutý bezpečnostní pás. Způsobená škoda na obou autobusech byla vyčíslena na 450 tisíc korun. Provedené dechové zkoušky byly u obou řidičů s negativními výsledky. Po prohlídce policisté zadrželi osvědčení o registraci vozidla od autobusu značky Iveco. Uvedené autobusy zajišťují náhradní autobusovou dopravu, protože je výluka železničního spojení na trase Klatovy-Dobřany.

Ranní požár osobního automobilu pak likvidovali na silnici I/22 u Nové Vísky. Pravděpodobnou příčinou požáru byla technická závada na vozidle. Událost se obešla bez zranění.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, srážka autobusů, nehoda autobusu, požár vozidla, nehoda se zraněním, Plzeňský, Klatovsko, Klatovy, Točník, Nová Víska, okres Klatovy, Iveco, havárie, Klatovská nemocnice, a.s., Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při srážce autobusů se zranila cestující, jeden vůz se doslova napíchl na druhý  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.