Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město podpoří provoz stařičkého bazénu v Kozinově ulici, stále je potřebný

Tři kryté plavecké bazény pro veřejnost se nachází na území města Plzně. Dva z nich, na Slovanech a na Lochotíně spravuje Plavecký klub Slavia VŠ Plzeň. Třetím je krytý bazén v Kozinově ulici, který je jediný v soukromých rukách spolku SKP Radbuza Plzeň. Vzhledem ke svému stáří je bazén ekonomicky nákladný a provoz není rentabilní. Město proto výrazně navýšilo podporu tohoto plaveckého areálu.

„Bazén musí být snadno dostupný a prostředí v něm odpovídající 21. století. Proto jsme se rozhodli ve vedení města výrazně navýšit provozní podporu na částku 2,5 milionu korun, oproti dřívějšímu jednomu milionu,“ sdělil náměstek primátora Plzně Roman Zarzycký (ANO).

Bazén navštěvuje ročně několik desítek tisíc návštěvníků. „Dobře víme, jak těžké je zde zaparkovat, navíc je zázemí bazénu zastaralé, proto připravujeme alternativu výstavby nového městského bazénu, který by dostal klub do své správy,“ prozradil záměry města Roman Zarzycký.

Vedení centrálního městského obvodu, na jejímž území se bazén nachází, podepsalo s klubem SKP Radbuza smlouvu, která je zaměřena na podporu činnosti plavců a také provozu plaveckého bazénu, kde tento spolek působí. Klub zajišťuje provozování areálu v plném rozsahu, včetně výuky plavání, služeb pro veřejnost a cestu do bazénu si nachází školáci, studenti a také široká veřejnost.

„Jsem velmi rád, že se všem členům sportovního klubu Radbuza daří bazén udržovat v chodu i v těžkých obdobích, jakým je například letošní pandemie. Toto je možné i díky finanční podpoře ze strany našeho městského obvodu, která za posledních šest let činila přes pět miliónů korun. Bez ní by bazén musel být pravděpodobně uzavřen,“ informuje Ondřej Ženíšek (TOP 09), místostarosta MO Plzeň 3.

Ani plavecký bazén v Kozinově ulici neunikl restriktivním opatřením v důsledku šíření nemoci Covid-19. Přestože byl bazén 13. března uzavřen, využilo vedení sportovního klubu tuto dobu k provedení nezbytných prací v budově bazénu. Proto také nebude nutné v letošním roce provést letní odstávku areálu. Bude možné uskutečnit plavecké kurzy v malém bazénu a tréninky ve velkém bazénu, které nemohly proběhnout v době nucené uzavírky. Zároveň bude moci využít komorního a rodinného prostředí bazénu i široká veřejnost.

Koncem května všechny vnitřní prostory bazénu prošly širokospektrální polymerovou ULV dezinfekcí. Podle nařízení ministerstva zdravotnictví jsou v objektu umístěny dávkovače s dezinfekcí a mýdlem, zásobníky s papírovými ručníky, informační tabule a další nutná opatření.

SKP Radbuza bude i letos, stejně jako předchozí roky, pořádat sportovní příměstské tábory, soustředění pro rodiče s dětmi od tří do šesti let, pro studenty všech druhů škol a pro dospělé včetně 42. ročníku plaveckých závodů Velká cena Plzně. V plánu má rovněž uspořádat první ročník plaveckého přeboru Městského obvodu Plzeň 3 neregistrovaných dětí, mládeže a seniorů o putovní pohár starosty Městského obvodu Plzeň 3.

Ohodnoť článek

Foto SKP Radbuza

Štítky bazén, SKP Radbuza, provoz bazénu, dotace, centrální obvod, plavání, výuka plavání, Plzeň, plavecký bazén, městská část, Plzeň 2-Slovany, Lochotín, Roman Zarzycký, ANO 2011, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město podpoří provoz stařičkého bazénu v Kozinově ulici, stále je potřebný  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.